2008. január 3., csütörtök

Fogacska,járás,laptop

Kész a gép,ma kaptuk vissza délelőtt!Juhuhuhujjjjjjjj!!!!!!!

NAGYON BOLDOG ÚJ ESZTENDŐT KÍVÁNOK NEKTEK!

Remélem,Mindannyiótoknak legalább olyan jól telt a szilveszter este/éjszaka/reggel,mint nekünk!Bár a reggelt annyira nem kívánom,csak jót akarok Nektek!
Szóval a Nórinak ugyebár már van alul két fogacskája,most bújik kifelé jól láthatóan a bal felső!Nurofen szirupot adunk Neki,mert a Dentinox-ot nem annyira szerette újabban,egész pontosan sírt,ha bekentük vele az ínyét,ki tudja,mi lehetett a baj.Elég jól bírja így,csak alvás előtt adjuk a cuccot,egész nap rágcsál egyébként,na nem kaját,nem akarom,hogy nassoljon (sokat),hanem bármit,ami a keze ügyébe kerül.
Még mindig nem forog,-utál hason- viszont többször is előfordult már,hogy nyúlt a kezünkért,felállt,majd tett néhány bizonytalan lépést!!!!!Szuper Csaj!Mászni lehet,hogy fog,mert ha kell Neki valami messzebb levő dolog,nyújtózkodik érte (ülve játszik) és a popóját elég rendesen elemeli a földtől!Bár mikor ezt észreveszi,visszatottyan.Szóval még mindig nem gondolnám,hogy a fejlődésneurológiára kéne vinnem.Szerintetek?
Nagyon értelmes,kukucs-játékot játszik (eltakarja az arcát valamivel,majd elrántja és huncutul figyeli,észrevettük-e),rengeteget gagyog,rikoltozik,élvezi,ha éneklünk vagy tapsolunk,egyre több mindenkit megismer maga körül,ütögeti egymáshoz a játékokat,kóstolgatja Őket...szóval szerintem tipikus 9hónapos!Mert Szenteste ismét öregedett egy hónapot.
Szóval Szilveszter.Ugyebár házibuliba készültünk,ide,az út túloldalára,Anyukámék jöttek vigyázni a Nórikára.Gyönyörűen szakadt a hó,Ők meg gyalog jöttek le.Végülis alig 3km...na mindegy.Hazafelé gondoskodtunk Nekik taxiról.Tök jó,mert olyan akció van az egyik társaságnál,hogy mindenhova 350Ft-ért visz.Szóval leértek,játszottak a Babával,buliztunk,aztán már nagyon elálmosodott,még az éjfélt se várta meg,hehehe.Szokás szerint este 8-kor már teázott bőszen,aztán ment tentikézni.A petárdázásből semmit se vett észre,én azért mentem el itthonról nehezebb szívvel,de szokás szerint feleslegesen aggódtam.
Fél5-körül értünk haza,fél7-kor meg jelentkezett cicire a Nóribaba.Az még csak-csak ment,de fél9-kor frissen,fitten,kipihenten jelezte,hogy enni akar,játszani és egyáltalán,foglalkozzunk Vele.Tudtuk,hogy ez lesz,de azért elég gázos volt a nap.Délben elvittem a hóba sétálni a Babát,jót aludt,de nekem teljesen megfájdult a bal vállam,annyira havas volt a város,nehéz volt tolni.Addigra a Gábor aludt kicsit,megebédeltettük a Nórájmórájt és szerencsére aludt tovább,meg mi is.Utána már jobban lettünk.Ugye,aki éjjel legény...
Sokat beszélgettünk a kórustársakkal és egyikük kérdezte,mi a véleményem a depresszióról,ami a szülés után ütközik ki az újdonsült Anyukákon,Ő gyógyszerész és újabban sok helyen foglalkoznak a témával.Szerettem volna azt mondani,nem tudom,mi az,de eszembe jutott,hogy mikor a Gábornak vissza kellett menni két hét után dolgozni és Anyukám jött segíteni,kb.2hétig szabályosan rettegtem a Gyerekemtől.Úgy értem,amíg reggel 9óra nem lett és meg nem érkezett Anyám,addig nem is mertem bennmaradni a szobában,a konyhában gubbasztottam,nehogy felébredjen a Csecsemőnk,mert akkor mi lesz?Nem ettem,nem ittam,sápadt voltam,mint egy kísértet és sokat sírtam.Hiába csinált bárki bármit,semmi se segített.Tudtam az eszemmel,hogy ez rossz,de nem tudtam mit tenni.Aztán oda tudom datálni a fordulópontot,amikor Anyám azt mondta,ez így nem mehet tovább,hozott egy tyúkot és jó kis újházi levest főzött meg pörköltet és azt úgy megkívántam...mert a Védőnő szinte minden "normális" kajától eltiltott,mondván megfájdulhat a tejemtől a Baba pocakja,én meg persze követtem a tanácsot.De addigra annyira elegem lett ebből a diétából,a rendes magyaros meg annyira ízlett,utána kezdtem csak szép lassan magamhoz térni.Az is jó volt,mikor végre mehettünk sétálni is,gyönyörű tavasz volt.Akkor azt mondtam,elég jól összeszoktunk a Nórikával,de igazából látom,hogy még csak most szoktunk össze csak igazán!Ismerjük minden rezdülését,de Ő is ám a miénket!
Imádjuk ezt a Kislányt!!!!!!!!!!
Éjjel teszünk fel új képeket is!

1 megjegyzés:

Pont.én írta...

Kata! Minden gyerek más, másként fejlődik. A mozgásfejlődés egy nehéz dolog.... nekem legalábbis. Én saját tapasztalatból azt mondom, hogy inkább téves riasztás legyen, de vizsgálja meg szakember, mert ha kell gyógytorna, akkor jobb minél előbb. Mi 3 hónaposan kerültünk gyógytornászhoz, egy hónapig naponta jártunk, most az ünnepek, meg betegségek miatt kimaradt elég sok, de megyünk vissza, de már nincs sok hátra. Nagyon gyors fejlődést produkált a babám! Pedig mikor kiderült, hogy kell a gyógytorna, akkor nagyon beijedtem... Amúgy nagyon ügyesek vagytok! És jók a képek!