2008. február 6., szerda

Liszt

Na nem,aki az általam nagyrabecsült zeneszerzőről vár kiselőadást,az lapozzon valamilyen komolyzenei oldalra!Merthogyittenkéremszépen arról van szó,hogy a Nócás ehet már hivatalosan,írásos orvosi engedéllyel lisztes ételeket!Úgymint süti,ropi,babapiskóta,tészta,kenyér,kifli és ilyes dolgok.Mondjuk néhányukból már kapott kóstolót,de a mai tanácsadáson közölte a Doki,hogy egy ilyen nagylány már vadulhat kicsit,mármint étkezés terén.
Mondjuk rendhagyó volt a mai tanácsadás,mert ugye a Nórit nem vihettem az egészséges csecsemők közé,lévén náthás,ezért felhívtam a Dokibácsit,mi ilyenkor a szokás.Na és akkor azt mondta,vigyem át a rendelésre,10ig ott van Ő is,és akkor megnézi.Ez reggel 9kor volt,még az a szerencse,hogy kb. 5percre lakunk a rendelőtől.Mondjuk ez is nyomós érv volt Nálam,mikor gyerekorvost választottunk.
Szóval megnézte,minden Ok,sima nátha.Sajna a fogacskák miatt gyengült az immunrendszere,ezért a takony,de semmi komoly.Mindent úgy kell csinálnunk,ahogy eddig.
Hú,az éjszaka komoly volt,meg kell hagyni.Nem csoda,hogy későn keltünk.Rengeteget fenn volt a Baba,porszívóztuk az orrát,itattuk,meg ilyesmik.Aztán fél3 tájban teljesen nekividult és úgy döntött,játszani akar,mert már eleget aludt.Hát,nehéz volt meggyőzni,hogy azért ez nem egészen így van.Aztán szerencsére sikerült.Nagyon sajnáltam szegény Gábort,bár állítja,hogy kipihente magát.
Egyébként azért nem aggódom emiatt a kórság miatt,mert ha a mi kis Életkénk megeszik reggelire 3 petite danone-t és egy fél kinder tejszeletet,akkor nagy a valószínűsége,hogy nincs komoly gond.
Ja,egyébként pelenkát váltottunk,már nem a Huggies-t használjuk,hanem egy sokkalta jobbat.És szinte nevetéges az ára,mert 50 db 2000Ft.Babydream a neve,ez a Rossmann saját terméke és el se tudtam volna képzelni,hogy ennyire csúcs!Gumis hátul,meg elöl a ragasztócsíknál (pockós bébik előnyben!),vékony,puha,nem szivárog,szóval...na,meg vagyok vele elégedve,elég az hozzá.A Kingáéktól kaptuk a tippet,köszönet érte!
Ma végre megint találkoztunk Velük,hol máshol,mint a babakocsitárolóban.Neki is letelt a vizsgaidőszak,már itthon vannak ismét.Atika rengeteget változott,nagyon szépen beszél!Édes pofa!Boldogan mutatta a Tecsós katalógusban a fúrót,pólót,nénit....és teljesen érthető,amit mond,már letelt az a korszak,amikor csak anya érti meg a kisded hadoválását.

3 megjegyzés:

Ewus írta...

Jó étvágyat Nórinak a lisztes kajákhoz:)
A Rossmanos pelust mi is használtuk sokáig!
Puszilunk......

Pont.én írta...

Jó étvágyat a lisztes dolgokhoz! A kenyérhéjra már én gyerkőcöm is kacsintgat, úgyhogy sütök majd kukoricalisztből kenyeret.

REgi írta...

Hát igen, nagy haladás mikor elkezdenek már liszteseket is enni...
Tipp, ha még nem próbáltad: Bio Kölesgolyó. Nekem nagyon szeretik a srácaim. Lehet kapni a DM-be, Plus-ba, Tescoba is! Szóval nem elérhetetlen.

Két dolog jutott még eszembe a postot olvasva:
1. nátha idején vigyázni kell a tejes, csokis dolgokkal, mert úgy tudom fokozzák a váladéktermelést! Persze nagyon nem értek hozzá, de több helyen is olvastam róla, hogy ilyenkor kevesebb ilyesmit javasolt!
2. illóolajas kúra. Én mindig csöpögtetek a fiúk ruhájára citromfű, eukaliptusz, menta keveréket. Segíti a légzést és nyugtat is! simán lehet kapni gyógyszertárban. Ott olcsóbb is asszem...

Ja, és mi is használtunk Rossmann-os és DM-es (Babylove) pelusokat. Mikor hol volt olcsóbb... :D Nekünk is nagyon bevállt!

Na, lépek...