2008. június 11., szerda

Képzeljétek:NÓRIKA JÁR !!!!!!

Csodás napra virradtunk ma reggel,csak akkor még nem is tudtuk!
Szépen,a megszokott mederben csordogált a délelőtt.Pont indultunk volna sétálni,mikor úgy egy év után (kb.) befutott a Védőnőnk.Gyorsan update lett Nórikából,percek alatt elsoroltam minden örömünket-bánatunkat,feltettem a kérdéseimet,megcsodálta a Babát, mondta,hogy milyen nagy és már ment is!Tyűha,mondom,ez gyorsan ment és tényleg nem akarom bántani,mert azért jó a viszony,de ezért felesleges volt kijönnie!
Nademindegyis,mi is elmentünk sétálni.Ja,slusszpoén,hogy 10-kor érkezett,fél 11-kor ment el,majd az ajtóban még közölte,hogy 11 és 16 óra közt ne vigyem ki a Nócit,ha ilyen meleg van.Ok,köszi,nem is viszem,kivéve,ha hátráltatnak!
Mentünk egy szokásos kört és siettünk is haza,klasszul dörgött az ég,de végül nem lett belőle semmi.A lépcsőházban jó pár métert jött egyedül a Baba(!!!!),de gondoltam,egy fecske nem csinál nyarat....
Jött valami kis hidegfront és alig egy órát aludt csak a Nóri,azt is nyugtalanul.Jól elvoltunk és meg is uzsiztunk,mire a Gábor hazajött.Akkor evett még egyszer Vele is és indultunk is a Dédszülőkhöz,már régen voltunk Náluk és megköszöntötték a Gábort szülinapja alkalmából.Esett Náluk pár szem mogyoró nagyságú jégdarab és egy jó kis nyári zápor.Nem úgy,mint itthon,nagy vihar volt,amíg távol voltunk.
A Dédiknél aztán megmutatta a Kislányunk,hogy milyen ügyes!Apukája boldogságtól csillogó szemmel figyelte,milyen ügyesn jár és ez még csak a kezdet (nyilván)!Fel is vettük gyorsan,alább látható is az Esemény!
Jól elfáradt,szundikált az autóban hazáig.Nem volt nyűgös,hogy felébresztettük,jót pancsiztunk,rendhagyó módon a kádban vacsorázott és már alszik is.
Egyébként sok más újdonság is van:reggelente segít ágyazni,édes két kis kezével lelkesen simítgatja az ágytakarót!
Mielőtt kakil,mindig leguggol és ez egyfajta jel számomra,meg is beszéltük a Gáborral,hogy veszünk egy bilit (sima egyszerűt,nem zenélős-villogós játéknak valót) és mivel nagyjából lehet tudni,mikor végzi a dolgát,megpróbálom biliztetni kicsit!Kis lépés ez az emberiségnek,de nagy lépés lesz a S. Családnak!
Egyre többször hisztizik,kifejezi az akaratát!És ez tetszik nekem,mert végre már nem az a kicsi Bébi,akit ha odatesszük,ottmarad,hanem önálló akaratú kis Angyal,aki tudja,mit szeretne!Persze "ésszel" kell terelgetni,valahogy úgy,mint a Férjet,hogy azt csinálja végül,amit mi,Asszonyok szeretnénk,de ne vegye észre.
Nem vészes a dolog még egyelőre,-tudom,lesz még rosszabb is-de maradunk a "szeretgetve csillapítunk" tervnél és minden rendben lesz!
Szóval ilyen dolgok történtek a házunk táján!Ja,és voltunk ismét baba-klubban,hogy szokhassa kicsit a többi kisgyereket.Egyelőre távolról figyelte őket,elvolt a saját kis dolgaival és nem ivott,nem evett semmit,míg ki nem jöttünk.De aztán....mint a kapások,vetette rá magát a teára,meg a pogácsára,amit vittünk magunkkal!Nem baj,ezt is hamar megszokja majd!A Bogikeryék is ott voltak a Petikével,már szépen látszik a kis Pocaklakó Testvérkéje,de még nem fedte fel a kilétét!Szóval még nem tudják,Jázmin vagy Benjámin lesz!
És akkor most a videó (háttérben kis kutyanyüsszögéssel,akit bezárt a Mami,mert majdnem megharapta a lelkes kis Nórika kezét):




10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hipp hipp hurrá!!!Nagy nagy gratula az immáron önálló közlekedő babácskához!!!

márta írta...

Nagyon kis ügyes! És az a kis játék a kezében...abba kapaszkodik? :) Emlékszem, Anna is így indult el...egyszer csak észrevettem, hogy hát jár. Enikőt meg éppen filmeztük, és akkor indult el, így megvan örökítve a nagy esemény.

SKata írta...

Ilgya,köszönöm:)))!Mostanában mindig csak köszönök valamit,észrevettétek:))))?

SKata írta...

Márta,igen,szerintem az az egyensúly:)!Egyébként ez sértés:),mert AZ ott nem "kis játék",hanem A ZSIRI,a legeslegjobb Barátja ezen a Földön:)!Nem ismerted meg:)))????Tudod,ilyen kis nyálkendő,állat-fejjel,ami szerintünk zsiráf:).Ezzel alszik,ha bánata van és megvíbasztaltuk,Hozzá nyúl és egyik kezével a szájába tömi,meg az orrát dörzsöli Vele,másik hüvelykujját meg szopja:).

SKata írta...

megvígasztaltuk,I mean:)!

Névtelen írta...

Nagyon édes :-D HATALMAS GRATULA Zsófimnak bohocba van ugyanolyan kis csücsök.

Renáta baba írta...

Kicsi drága tipegő!!Sok puszi Neki,mert ilyen ügyes!!!
Ilyen állatfejes kendő nekünk is van,de még annyira nem ragaszkodik hozzá Reni.

Ewus írta...

Sziasztok!
Millió bocsi, hogy nem írtam még meg a mailt, pótolni fogom, csak ez a ballagás minden időmet lefoglalta napokig:)
Nórika nagyon ügyes, csak így tovább......
Puszik....

REgi írta...

De édesen topog Nóri! Hogy koncentrálnak még ilyenkor!
Aztán ráéreznek és utána győzd utolérni! Alig várod, hogy végre kifújhasd magad! :D
De ez az élet rendje, nem?

Laszlo írta...

Az igen!! :D
Úgy megy, hogy szerintem atléta lesz :P