2008. július 6., vasárnap

Balaton,végre!!!!!!

Annyi minden történt a hétvégén,azt se tudom,hol kezdjem!Na de ismertek,nem hagylak Benneteket infó nélkül (sokáig) hát itt van a sztori:
Mielőtt kezdeném,képzeljétek,a hónap elejétől házi tejet árulnak a városban!Jön az autó,és nem azt zenéli,végre,hogyasszongya:"Szólj anyádnak,adjon pénzt"(femili froszt,hehe),hanem aztat,hogy "Boci,boci tarka...",nagyon vicces és stílusos.Kétszer vettünk már,felforraljuk,leszedjük a tetejét és zsupsz,már isszuk is!Nem féltem kipróbálni,mert a Nórikának két éves kora előtt úgysem szándékozom tejet adni,mi meg...de nem csalódtunk,isteni,és kb. a háromnegyede árban literje,mint a bótti.Végén még aludttejet,túrót,tejfölt fogok gyártani...na,ez csak vicc volt,nálunk nincs ideje megaludni semmilyen tejnek!
Pénteki sétából hazafelé menet szokás szerint megálltunk a Nagynéném boltjánál,nagyon szereti a Nórika,nagyokat nevetnek együtt.Hozott a Babának málnát,amit még sosem evett.Odatartotta a dobozt Neki,hát a Lányom majd' az egészet megeszegette!Nagyon ízlett,akárcsak a többi nyári gyümölcs:őszi-,és sárgabarack,görögdinnye,ami az abszolút kedvenc!Szóval amit eddig nem evett meg gyümölcsfronton,azt most behozza,nagy örömünkre!
Szombaton reggel negyed8-kor ébredtünk,gyorsan összekászálódtunk és 9-kor már úton is voltunk Siófok-Széplakfelső felé,ahova fürödni szoktunk járni.Nórika nagyon jól bírta az utat,aludt egy nagyot,nézelődött.Sajnos hiába sütött a nap,nagyon fújt a szél és hatalmas hullámok voltak,a víz sem érződött valami melegnek,bár egyet azért pancsiztunk.Ebédre fokhagymalevest cipóban tálalva evett a Kicsi,meg sülthekket,sültkrumplival!Nagyon ízlett Neki!
Egyre kevesebb babakaját eszik,nagyon bírja a házikosztot,az új textúrák sem okoznak gondot,bár rágófogak hiányában kicsit lassabban megy a dolog.Lecsó rizzsel,zöldbabfőzelék,krumplifőzelék,fasírt,husik mindenféle formában nagyon mennek nálunk,örülünk,hogy ilyen jó evő a Baba!
Szóval délután 3-kor hazaindultunk.Ja,egész nap a félsátor alatt játszott a Nóci,nem zavarta így a szél,vagy a nap sem.Mi kicsit leégtünk,de Neki kutya baja,szuper színe van,hála a 30faktoros mindenféle szűrős naptejnek.
Délután 5 körülre már itthon voltunk,összeszedtük a cuccát és felvittük Anyukámékhoz.
Mi szombat este kimentünk a Gyurciékhoz a Domboriban bérelt nyaralójukba és ott buliztunk a Fesztiválon,az utcabálban.Úgy volt,hogy ott is alszunk,hoztak pótágyakat meg hálózsákot,de hajnali 2-re nagyon elfáradtunk és mivel a Gábor olyan "állapotban" volt,hogy jól tudott vezetni,hazajöttünk inkább,a saját ágyunkba.Úgy látszik,öregszünk,hehe.
Ma szinte egész nap aludtunk,nagyon jó volt(szégyenl-szégyenl).5körül mentünk fel a Nóriért,megköszöntöttük Apukámat,finom vacsorával vártak minket.Sajna az Öcsém kimaradt a "szórásból",mert bár felvittük az Ő ajándékát is,de hát eléggé el nem ítélhető módon Őket hétvégén nemigen találjuk itthon,Barátnőjével folyton mennek.Nem baj,majdcsak lesz rá alkalom a közeljövőben!Nórika nagyon megörült nekünk(nagyon hiányzott),bolondozott össze-vissza,jól evett velünk mindenből.Kaja után gyorsan összeszedtük a pekvancát,Anya csomagolt nekünk "útravalót" és már indultunk is haza,mert addigra már esett-kelt a Porontyunk,úgy elfáradt!Hazafelé megálltunk az Ágimamiéknál,mert Keszegfesztiválon voltak és hoztak nekünk finom sült halat,meg gyümölcsöt is.Csak a Gábor ment már fel,mert nagyon fáradt volt a Baba és így is negyed8 lett már,mire odaértünk.
Nagyon jót fürcsiztünk,ivott egy csomó teát és már vittük is aludni.
Az estéket különösen szeretjük Vele,szeretgetjük egymást,meg nevetgélünk,aztán viszem befelé az ágyába,Apukájával még bolondoznak egy sort.Énekelek,meg ringatom kicsit,ilyenkor én simogatom a hátát,Ő meg az édes kis szorgos kezével az arcomat.
Kész lett a nyári hálózsákja is,olyan,mintha a "Háp-háp-háp..." kezdetű dalocska elevenedett volna meg rajta.
Szóval belecippzározom a fáradt,jószagú testét és már szinte csak annyi ideje van,hogy a Zsirit,meg az ujját a megfelelő "pozícióba" helyezze a szájában és már fordul is az oldalára!Néhány másodpercet szöszmötölök benn,hajtogatom a törölközőjét,közben fél szemmel még lesem,aztán jövök is ki.
Jó éjszakát,Csillagom!




Myspace Page Dividers
Myspace Comments

4 megjegyzés:

Pont.én írta...

Nagyon ügyes a nagylány! Dícséret a jó étvágyához és a jó alvókájához! Nagyon jó, hogy ilyen könnyen elalsizk! Kellemes hetet nektek, puszi CsengeCsalád

Névtelen írta...

De jó lehetett nektek a Balcsin!!!
Képeket nem kapunk?
Na végre egy más dallam,a "szólj anyádnak... címűt má nagyon unjuk:(és rendszerint akkor kell szólni anyának mikor alszunk...:()
küldheted errefelé is a boci tarkát....
mi mostanában kezdtünk el inni tejcsit ,igaz bótit....
kis aranyos lehet ahogy alváshoz készülődik Zsirivel:)

Névtelen írta...

Egy igazi kis tündér Nórika! A jó étvágya tényleg szuper... A fagyis kicsi tényleg azt énekli... :-) Mi is igy ismerjük.... A házitej árus jópofa...:-D

Renáta baba írta...

Látom minden megy mint a karikacsapás,Anya felteheti a lábát az asztalra és minden megy magától!Ez igen!