2008. augusztus 8., péntek

Élet túl a hisztin....

Azért az igazsághoz hozzátartozik,hogy bár itt panaszkodom a Kislányunkra hiszti-ügyben,de azért csodásabbnál csodásabb dolgokat visz véghez ezekben a napokban!
Igaza volt a Védőnőnek,rohamosan fejlődik!
Azt írtam néhány poszttal előbb,hogy szinte mindent megért a Nórika,csak az elvont dolgokat nem.Nos,ez már csak részben igaz:ültem az ágyon,elém állt háttal és hátrahajtotta a fejét,nevetve,hogy pusziljam meg.Annyira aranyos volt,hogy mikor odébb topogott,mondtam:"Még egyszer!"És akkor képzeljétek el,visszajött és ismételtük megint!!!!!!Meg még 4-szer!!!!Elájultunk teljesen,szerencsére a Gábor is tanúja volt!
Aztán:ebédnél szokásává vált,hogy legalább(!) egy kanállal játszik,miközben etetem.Minden étkezés után kap valamilyen gyümölcsöt(almát és körtét HÉJJASTÓL)felkockázva.Ma a kanálra tette egyesével a falatokat és hol a saját,hol az én számba pakolta őket!
Ezzel kapcsolatban azt mondta a Védőnő,ne erőltessük se a pohárból ivást,se a kanalazást,hiszen OLYAN KICSI MÉG(szerintem erről igencsak hajlamosak vagyunk elfelejtkezni kedves Anyukák,nem :-)?),mindennek eljön az ideje és Ő maga fogja akkor kérni.
Rengeteg szeretetet kapunk Tőle!
Eleinte nem hagyta magát túlságosan ölelgetni,szeretgetni és kétségbe voltam esve,miért nem jön és bújik,mikor pl. sír,mert elesett.Inkább eltolta magát tőlünk,mikor felvettük.Erről panaszkodott egyik kedves Szomszédasszonyom is.
Megnyugtatásul közlöm:eszméletlen,mennyit szeretget,puszil minket Önként és mennyire bújós lett!Imádom ezt,alig tudom elengedni ilyenkor.Illetve nem is engedem el,csak ha már Ő megelégelte.
Egész nap megy szinte,szó szerint pörög-forog,hátrál,táncol,rázza a kis pelenkás seggét,ha zenét hall.
Bepakol a kincsesládájába,hozza,amit kérünk (Apukám teljesen meg volt rökönyödve,mert mikor Náluk volt,viccesen mondta: "hozd ide Nórika a TV-távirányítót"-és a Kicsi odavitte.És nem a légkondiét,vagy a dvd-jét!).Kapcsolgatja a Karcsipapánál is a tv-t,közben nézi,hova is kapcsolt.
Ennivaló!!!!
Imádja a feladatokat!
Egyesével,lelkesen hordja az ágytól hozzám,a szekrényig a ruhákat.Ugyanezzel a lelkesedéssel pakolja a szárítóról lefelé azokat a nedves ruhákat,amiket épp kiterítettem.....
Imádja cipelni a labdákat,csipeszeket,macikat,üres műanyag palackokat szerteszét a lakásban.
Utálja viszont a fúró hangját,a hajszárítóét,porszívóét,mosógépcentrifugáét.Lekopogom,de mostanában viszont már nem ébred riadtan a mentő szirénájára.
Apukájával labdáznak:Gábor leül a földre,mondja a Nórikának,hogy csücsüljön le,erre Ő is leül,pedig nem is olyan könnyű dolog az,és szépen szabályosan gurítják egymásnak a pirospöttyöst.Ma engem is bevont huncut mosollyal a Baba,kezembe adva a lasztit,ragyogó,folyton nevető szemekkel figyelve,benne vagyok-e a játékban!Naná!
Lépcsőzik felfelé,egyik kezével belém kapaszkodva,másikkal a falat fogva!
Dumál,dumál,halandzsázik,nem is akármilyen hangerővel,szinte egész nap.Meg néha még álmában is.
És mielőtt elfelejteném,imádom a tiszta,minden szagosítótól mentes Nórika-illatát és a haját,ami nagy bánatomra már egyre kevésbé száll olyan édesen,mint eddig...hiába,nagylány.

Ja,és mellesleg szerintem nagyon jó kis számokat töltöttem fel a lejátszóra,ha valakinek van kedve....




glitter-graphics.com

7 megjegyzés:

ilgya írta...

Kis drága Nórika! NAgyon szépen fejlődsz! Anyáék joggal ilyen büszkék rád!

Renáta baba írta...

Nagyon ügyes és édes Nórika!Imádnivalóak!És én sem szeretem az anyukákat,akik már 6 hónapos korukban csőrös pohárra szoktátják,1 évesen meg már Nobeldijat várnak tőlük.Nálunk Renáta mindent magától kezdett,pl. most látta Apát pohárból inni vizet és mindenáron meg akarta kóstolni,nem én erőltettem.Apa adott picit,de szénsavas volt,igy inkább a kiváncsisásának engedett.

Pont.én írta...

Nórika nagyon ügyes és okos kiscsaj! Tényleg rohamosan okosodik!!!!!

Azért nem kell porbatiporni a 6 hósan csőröspoharat kézbe adó anyukát (jómagamat) sem.... A gyermek követelte a csuprot. Kapott csőröset.

Csengéék

SKata írta...

Természetesen nem olyan esetre gondoltam,mikor a Baba,akármilyen idős is,de magától követel dolgokat:))!Akkor adjuk meg,ami "jár"Neki:))).Csak ne erőltessük...

Renáta baba írta...

Természetesen nem rátok gondoltam,CsengeAnya,hanem azokra az anyákra,akik erőltetik a dolgokat,hisz mindennek megvan az ideje,ezt pont Tőled is tanultam!!!Bocsánat ha magadra gondoltál!

SKata írta...

Reni,puszika:))))!

Pont.én írta...

Eszter, itt is mondom, én poénos hangsúllyal írtam.... lehet a hangsúly nem ment át! :D