2008. szeptember 25., csütörtök

Nórika kedvenc szava

Ez az a szó,amit már két hete ismételget.Mindenre ezt mondja.Ez az első szava,amikor felkel és ezt mondja,ha játszani,sétálni,vagy enni akar.
Mi lehet ez?
Anya? Neeeeeeeem...
Apa? Neeeeeeeem....
Mama?Papa? Neeeeeem!
Hanem akkor mi?
Természetesen nem lehet más,mint a

G U N D A !!!!

Tudom,tudom,mi se értjük,de nagyon vicces,már bekerült a családi szótárba.

Ezen kívül megy még a " D A ! ",ami kábé az "ott","azt","arra" szinonímája.
Sokmindent karattyol egész nap,a "nem",vagy "mem" viszi természetesen a pálmát.Kedvencem,mikor kérdezem,hogy kérsz még egy kanál levest?Erre lelkes fejrázás és határozott "mem" a válasz,de közben már tátja is a száját és majd' kiesik a székéből,csak adjam már!
Séta közben is lelkesen mutogat és hangosan kifejezi mindenféle halandzsa szavakkal,merre is menjünk.Ezenkívül kezd szocializálódni,boldog-nevetve integet mindenkinek,akivel csak összefutunk:fiúk(ők egyébként imádják) -lányok,kutyák,verebek,biztonságiőr,eladók.....hatalmas derültséget hagyva magunk mögött távozunk általában a boltokból.

Ma este felvisszük Anyukámékhoz,Ő lesz az ügyeletes bébiszittyó,hiszen holnap kezdődik a fősuli.
Gondolhatjátok,mennyire várom....




glitter-graphics.com

6 megjegyzés:

Ewus írta...

Kis Tündér! Csak gyarapítsa a szótárat:)
Puszik Nektek:)

Pont.én írta...

Sikeres évkezdést!

Jó a dumája a kiscsajnak! Szerintem jól megértenék egymást a gyermekemmel!

Névtelen írta...

Kis dumagép..... Édes a kis szövegük... Ja nézz be hozám a korház bejegyzéshez irtam neked választ...

Mademoiselle írta...

Szia :-)
A gunda egy csomó mindent jelent, csak nézd meg a google-ban. Még egy filmnek is ez a címe! Szerintem a pipikéd roppantul tájékoztt a világ dolgait illetően :-)

Igazából azért kommentelek, mert szeretném megkérdezni, hogy az a WANTED-es plüssaranyos kimondottan és kizárólag erre a darab plüssaranyosra korlátozódik-e, vagy esetleg csak ilyen jellegű plüssaranyost keresel? Mármint plüssfejhez vart kockaplüsskendő?
Azért kérdezem, mert ha jól tudom, ez francia találmány, legalábbis itt nálunk minden baba ilyet szorongat, és gyakorlatilag végtelen a választék. Úgy nevezik hogy doudou (dudu) és olyan, mint ahogy otthon minden gyereknek van macija.
Ez utóbbi esetben boldogan segítek beszerezni, de ha pont ilyen kellene, akkor is nyitva tartom a szemem.

SKata írta...

Mádmázell:)))))),látod,ilyen világpolgár a Gyerekem:))))!
Na szóval,egy darab ilyen plüsszsiráfunk van jelenleg (továbbiakban Zsiri).Úgy kaptuk ajándékba annó,állítólag DM-es termék és Ő az Isten Nórika számára:).Zsirivel alszik,kel,ha fáradt,vagy fáj valami,ezt keresi.Csak az a gond Vele,hogy ha elveszítjük véletlenül,akkor az nagy szívás lenne,fent említett okok miatt.Szóval ezért uszítottam már a témára csomó embert.És ha Te tudnál esetleg segíteni,nagyon megköszönném!!!Annyira nem akut a helyzet,tehát elvileg ráér,de...Érted:)?!Au revoir és gyere máskor is:) (így kell írni:)?)!

ilgya írta...

hát ez édes,méghogy gunda....
azért kiváncsi lennék,hogy mit jelent?..Rékának is van pár kedvenc felismerhetetlen eredetű szava,amit előszeretettel használ,de senki nem érti csak ő....