2008. szeptember 18., csütörtök

Szüreti Fesztivál

Tegnap este Demjén koncerttel megkezdődött a szekszárdi Szüreti Fesztivál.Ma délelőtt körülnéztünk kicsit a Nórikával,mert nagyon szép,őszi napsütéses idő volt.Rengeteg enni- és innivalós sátor van és árusok,de szerencsére már néhány éve nem a régről megszokott bugyi-pulcsiárusok vannak,hanem valóban szép és eredeti termékeket láthatunk,természetes anyagokból.Ezek persze egy vagyonba kerülnek,de alig lehet ellenállni nekik.Persze,ha az embernek nincs pénze,"viszonylag" könnyű az ellenállás!
Ma a Gábor horgászni volt Apukámmal,sajnos csak egy halacskát fogtak,de azt Neki sikerült megakasztani,egy 2,5kg pontyról beszélünk.Nagyon jó illat van,mert már a bográcsból kukucskál kifelé.
Este felvisszük a Nórikát Anyuékhoz és valószínűleg csak vasárnap délelőtt megyünk Érte,így ma este már bemegyünk a városba mulatozni.Én már nagyon várom a mustivást,mert a nagyon édes borokat szeretem csak és az árusok elég megvető tekintettel tudnak nézni,mikor ezt közlöm.Hiába,nem vagyok nagy borivó,majd a Gábor kóstolgat helyettem is!Nagyon klassz,rendes,üveg borospoharakat lehet venni és abból kóstolgatni,de az emberek nagy része -mi is- viszik magukkal az előző évben vásárolt saját poharukat.
Nagyon hangulatos az egész,bár valószínűleg elővesszük estére a télikabátunkat!Eléggé fúj most már a szél,hozzánk ideért a hidegfront...
Na,megyek,megkóstolom a halászlét .....nyammmmmmmm!




glitter-graphics.com

3 megjegyzés:

Renáta baba írta...

Nyamm,idáig érezni az illatát!!!
Jó szórakozást nektek estére!!!

ilgya írta...

Hú fini halászlé de régen ettem,meg is említem apának...
jók ezek a szüreti mulatságok,és egyre nagyobb jelentőséggel bír nálunk is...most éppen káposzta-fesztiváloztunk...azért el tudnám képzelni magunkat is a bórkóstolgatós sátraknál...jó bulizást!!!!

Névtelen írta...

Biztos klassz volt... Mi az Etyek fesztiválra szoktunk kijárni néha.Egyébként merre vagytok? már rég volt 18.a !