2008. október 5., vasárnap

Jamujimammiii...

...kiabálta nekem a Nórika felháborodottan péntek délben,ami nagyjából annyit tesz:"Anya,ide az ebédemet,ne szórakozz már a mikróval,elég meleg már!"
És még a héten,a játék hevében közölte velem,hogy "donnováj",ami szerintem angolul volt,vagyis igazából "don't know why",azaz nem tudom,miért.Őrület,mik vannak,hehe.
Valamint bújik a 13.foga,a jobb alsó hármas!A többit eddig nem tudtam megkukkantani,szóval ki tudja!

Megint mozgalmas hétvégénk volt.Szombaton férjhez ment Ágikabarátnőm Nővére így esküvőn voltunk.Utána újdonsült ismerősömmel,Anitával ittam egy kávét a Boldog és Narancsban,nagyon jót beszélgettünk.
Nórika Ágimamijánál volt ma estig,semmi panasz nem volt Rá,nem nagyon érdekeltük,mikor el akartuk hozni,de aztán este kárpótolt minket.
A mai napunk nem volt valami jó,mert a Gábor szüretelni volt,mi meg a kórussal a bonyhádi Református Templomban,emléktáblát avatni,istentisztelettel egybekötve.
Nem volt rossz nap,de két okból írtam,hogy "nem volt valami jó":egyrészt nagyon utálom,mikor vasárnap megyünk fellépni,mert az a nap a Családomé,másrészt nagyon megvisel,mikor az egyik régi-új darabot,Gustaf L. Nordquist,"A tékozló fiú éneke" című művét adjuk elő.Gyönyörű a zene,a szöveg,nem is igazán találok méltó szavakat rá!Olyan szinten megérint,hogy még a próbán is elsírom magam,hát még a fellépésen.Ma se volt másképp,egyszerűen képtelen voltam énekelni.
Felteszem Nektek,szövegestül,hogy értsétek,miről beszélek.Sajnos csak egy változatban találtam rá,az első 2perc 45másodperc az érdekes,a többi már nem ide tartozik, bevallom nem is néztem meg.
Fogadjátok szeretettel!

"Édes otthoni táj,kívánlak látni újból.
Életem tönkrement,sorsom úgy fáj!Csüggedő lelkem is vádolón szól.
Mindenem elveszett,éhezem,hű barát nem maradt egy se velem.
Gyorsan indulok most,elmegyek jó Atyámhoz!

Szörnyű vétkeimmel Előtted állok sírva.
Légy Atyám irgalmas,ó fogadj el,otthonért esdek ím porba hullva.
Hadd legyek béresként házadban.Méltatlan szolgaként otthonodban.
Akkor jó Atyám szólt: Tárjatok Néki ajtót!" (Gerzsenyi Sándor)






glitter-graphics.com

3 megjegyzés:

ilgya írta...

Különbejáratú fordítógéped van Nórikám!!!Néha kölcsönadhatnád nekem a Réka barátnődhöz!!!
ez tényleg megérintő,köszönöm.

SKata írta...

Ilgya,ez sajnos csak kimondottan Nórika-kompatibilis:)))).De nehezen tudnám elképzelni,hogy Neked nincs a Rékuhoz:-DDD!

Névtelen írta...

Hahó! :)
Bocs, hogy ismeretlenül is benézek, Renátától jutottam el ide. És megláttam a wanted feliratot. Nekünk van egy ugyanilyenünk használaton kívül. :)
Lillusék