2008. november 10., hétfő

Működik a videó,juhuhuhujj!!!!!

Na,már jó pár napja ezzel az egy videóval küzdöttünk vállt-vállnak vetve a Gáborral és nem akarta az igazságot!Először feltenni nem akarta magát,aztán meg "múúúúúúkodni" nem volt hajlandó.És most csodák csodájára Csengebabáék meg tudták nézni!!!!Innen üzenem Reginek is,hogy valamiért már jó!Örülünk!!!!
Egyébként minden OK velünk,gyógyulgatunk ezerrel,már nincs hallható nyoma a fulladásnak,szerencsére ezúttal nem maradt vissza semmi.Viszont ma voltunk a pulmonológus Dokinőnknél,aki kopogtatta is a Nórika hátát (a látvánnyal ellentétben ez nem fáj,viszont már nem nagyon alkalmazzák,pedig igen hatékony felderítő módszer,most tanultuk) és én is hallottam a nagy különbséget a jobb és a bal oldal között.Ez és a láztalanság a betegségei alatt arra utalnak,hogy sajnos a bal oldalon a fő hörgőér (vagy valami ilyesmi,bocsi) sajnos szűkebb,mint a jobb oldali!Ezt fel kéne deríteni,de még vacillálok,ugyanis 3napos mosdósi vagy törökbálinti "túrát" jelent és mivel nem akut a dolog,még várunk kicsit.Egyébként a szondázást altatásban végzik....brrrrr!Dokinő szerint is ráérünk még,most szednünk kell a gyógyszereket vagyis a "puffokat" kell adnom,fokozatosan csökkentett dózisban,de nem tarthatok szünetet a steroiddal sem...
Rendeltünk egy inhaláló készüléket is,hatalmas meglepetésre receptre kapható,el se hittem,de mindössze 2700Ft volt,amit egy csekken kellett befizetni és futár hozta ki,adta át a csekkszelvény és a recept ellenében!Amúgy így a steroidos gyógyszerünk is jóval olcsóbb már,mert nem 4200,hanem 1700Ft volt,ami nagyon nagy megkönnyebbülés!
Egy ismerős mondta,hogyha tartósan beteg gyermekünk van(:-( ),akkor igényelhetünk kiemelt családi pótlékot és közgyógy igazolványt is,ezeket a szakorvos indítja el.Közölte velem,hogy egyelőre "almás" a dolog,merthogy nem szedtük folyamatosan a gyógyszert.Erre én finoman felhívtam a figyelmét,hogy pont Ő mondta legutoljára májusban,hogy a nyári hónapokra abbahagyhatjuk,csak akkor kezdjük,ha náthás lesz vagy köhög,amit be is tartottunk,de ezt valahogy elengedte a füle mellett...khm.
A másik egyelőre kizáró ok számomra,hogy 3éves kor alatt ilyenkor nem vihető közösségbe a gyerek (mármint ha kapják a kiemeltet),viszont meghosszabbítják a GYES-t.Nekem viszont muszáj januárban visszamennem,mert egyrészt hiába a pluszpénz,a GYES arcpirító összegével kevés lenne havonta,másrészt meg ki tudja,jövőre lenne-e hova visszamennem?!Szóval a Nórika 3éves koráig pihentetjük a dolgot és ha rendesek leszünk és szépen szedjük a gyógyszert (amit eddig is megtettem volna,ha nem kapok más utasítást az ORVOStól) akkor talán szerencsénk lesz.
Nórika rengeteget beszél mostanában,értelmes szavai a "baba,mama,papa,anya,apa,banya( :-) ),vauvau,Erzsi,Lackó,Rencsi,csácsá"(nehéz szavakat imádja) és kicsit beszédszerűbben halandzsázik,egyre többet utánoz és nagyon jól ,megérteti Magát már.Ha szeretne valamit,odaáll a kiszemelt "segítség" elé,bájos mosollyal oldalra hajtja a kis fejét,minden mozdulata a kérés.Imádjuk!!!!Csak most már majd vigyázni kell,nehogy kitaláljuk előre minden óhaját,mert akkor bolond lenne mondani is.Szóval itt is az arany középutat kell megtalálni.
Tegnap kivezette Apukáját a mosdóba,mutogatta a wc szűkítőt,hogy rá akar ülni.Persze ruhástul ráültettük és valószínűleg pisilt egyet a pelusba,mert mondta "psssss".Később,mikor fürdés előtt meztelen popóval akartuk ezt ismételni,remegve tiltakozott...nem tudom mi lehetett a gond,de ma megint akart próbálkozni,szóval gond egy szál se!
Ma felhívott az egyik csoporttársam Bajáról,hogy a csütörtöki szegedi gyakorlathoz megvannak-e már az orvosi alkalmassági igazolásaim?!Ekkor döbbentett rá,hogy évente újítani kell....basszus...most aztán kapkodhatok, de csak a tüdőszűrő nem lesz meg akkorra,a többi igen.
Hétvégén megint suli volt,ahol főleg a gyermekgyógyászat tárgy volt szuper,mert rengeteg fontos dolgot tanultunk gyakoribb gyerekbetegségekről,védőoltásokról,kezelési módszerekről,vészhelyzet-elhárításról és nem utolsó sorban az asztmáról.Ha megkaptuk az anyagot,fogok ide is feltenni csomó dolgot,hátha bárkinek is segíthet.
Tegnap meg pazar ebéden voltunk az Ágimamiéknál,Karcsipapa névnapját ünnepeltük,hazajött a Reni is,így mindenki tudott kicsit "szerelmeskedni" a Nórikával.Bár az abszolút győztes kiütéssel természetesen a Mami volt:-))))!Nagyon ragaszkodó a Nórika,főleg a Mamijait imádja és ez nagyon jó dolog!
Anyukámék is kezdenek kikavarodni a betegségből,már mindketten dolgoznak,biztos nagyon hiányolják a Babát,dehát így persze sem mi nem mertünk felmenni,se Ők nem mertek lejönni.
Kaptam agyagot a szekszárdi Csoporttársamtól,már csak kb. "nyóccázféle" ecsetet kell beszereznem,meg vízfestéket és állhatok is neki az iskolai feladatoknak.Ha nem lesz nagyon szánalmas a végeredmény,felteszem ide is őket:-).

Szóval ezek mentek mifelénk a Futrinka utcában...meg a bárányfelhők:-)))).
"Itt a vége,fuss el véle,
Ugorj át egy más mesére!
Bátaszékről Bátára...
Öreganyám hátára!"



glitter-graphics.com

2 megjegyzés:

REgi írta...

Sajnos a videót én most sem tdtam megnézni... :( Már betöltötte,de nem indult. Pedig még a gyorsabb gépünkre is áttettem a netet. :(
Na majd próbálkozok még!!! :D

Örülök, hogy jobban vagytok!!! És olyan jó, hogy megint írsz!!
Na, megyek tovább olvasni! És kommentezni... hehe

SKata írta...

Regi,nem értem,mi lehet,nálunk most már minden működik.....ne add fel:))!

Én meg örülök,hogy mindig törődsz velünk:)))!