2009. február 19., csütörtök

Itthon

Megjöttünk,mégpedig példátlan gyorsasággal,hiszen már délelőtt 10-kor,a professzori nagyvizit előtt kirakták a szűrünket:-))))!
Azért nem ment ilyen simán,mert a Testvérem hajnalban elment dolgozni,de 8-kor már otthon volt újra.Hasonló tünetek...pihen,tea,keksz,Normaflore.Nagyon szégyenlem magam,hogy így "háláltuk" meg azt a sok jót,amit velünk tettek,de most már nem tudok mit tenni.Elláttam,ahogy tudtam és muszáj volt eljönnöm.Közben a Gábor is telefonált,hogy menjek,ahogy tudok,mert lepakoltak a Nónnival,de nem indul az autó.Mikor egyik nap velem beszélt a kocsiból,lenémította az autórádiót és az akksi...ááááááááááááááááááááááá.
Gyorsan taxit hívtam,az elég jutányos áron elvitt,meg még be is húzott minket,aztán már gond nélkül jöttünk HAZA.
Nórika majdnem végig aludott,aztán meg békésen nevetgélve nézelődött,meg fecsegtünk.
A Szekszárd táblánál majdnem elsírtam magam,hogy véééééééégreeee!!!!!De persze végül nem sírtam,mert akkor a Nóri is sír,még nem érti,hogy örömünkben is sírhatunk.
Anyáék itt voltak a lakásban,rendet tettek,még vasaltak,meg ilyenek,aztán nagy nehezen kipakoltunk az 1500táskából-szatyorból és hazamentek,mi meg ebédeltünk (Nónna nagyon jól,mi alig,Gábor 3kg-t,én 5-öt fogytam,utóbbinak nagyon örülök).
Végül mind lefeküdtünk aludni.
2-től 4-ig aludt a Nóca,közben fel-felébredt kétszer,kicsit motyorászott,aztán már aludt is tovább.Biztos furcsa Neki a nyugalom,ami itthon van,de hamarosan újra megszokja majd.
Nagyon jó itthon,furcsák a színek,a szagok,minden:-))))!!!!
Nórika maradt a 2ml-1ml-2ml adagoknál a Convulex-ből.Ez azért is nagyon jó,mert egy 6hós csecsemőnek mellettünk pl. 3x1 ml a napi adagja,szóval a Miénk nem vészes mennyiség,mutatja,amit a Csábi Doktornő is mondott,hogy enyhe az epilepszia.
Pár egyszerű dologra kell nagyon odafigyelnünk:
-nem mászhat,maradhat egyedül magas helyen
-pontos gyógyszeradagokat,időpontokat be kell tartani
-nem maradhat egyedül vízben egy pillanatra sem (mondjuk nem is szokott)
-nem szabad lefárasztani nagyon (tehát nem kell állandóan a nyakán lennünk,hogy szórakoztassuk,csak akkor,ha kéri,vagy unatkozik,ez a legnehezebb:-) )
-figyelni kell a jeleket:ha a füléhez kapkod,roham közeledhet,ilyenkor bizsereg a füle,észrevettük korábban is (valószínűleg a gyógyszer mellett nem lesz roham,dehát borítékolni nem lehet),szóval biztos helyre le kell fektetni és várni
-ha rángós rohama van (nagyroham-grand mal),próbálni várni max.2percet,ha nem múlik magától,fenékbe folyékony gyógyszert nyomni,ami nyugtató hatású,tehát mély álom követi
-ha csak kisroham (petite mal),elkapni,nehogy elessen és beüsse Magát,aztán kész,mehet a nap tovább
-nem igényel állandó felügyeletet,ugyanúgy járhat közösségbe,bölcsibe,oviba,de mindenhol szólnunk kell az epilepsziáról és persze görcsoldót hagyni
-teljes életet élhet,vezethet,szülhet majd,valószínűleg nem is fog öröklődni
3 havonta kontrollra kell mennünk,1 hónap múlva MR(altatásban:-( )
-ha 3évig tünetmentes,fokozatosan csökkentik a gyógyszeradagot és aztán gyógyultnak nyilvánítják:-)
-nem ihat alkoholt és nem dohányozhat...mondjuk ezekről lesz a legnehezebb most lemondania:-DDDDDDDD de megoldjuk valahogy.

Nem is olyan rémes,ugye?



glitter-graphics.com

3 megjegyzés:

Pont.én írta...

Könnyek között olvastam ezt a posztot! Csodálatosan kezeled ezt a dolgot! így kell ezt csinálni! ügyesek vagytok, minden a legnagyobb rendben lesz!!!! Puszi a Nóri pihepuha buksijára!!!!
És mostmár azért picit pihenjetek Ti is! Megérdemlitek!
Ja és légyszíves pótoljátok be a Valentin-napot egy gyertyafényes vacsival, vagy valami hasonlóval!

SKata írta...

Csilla,imádlak:))))!!!!
Minden úgy lesz,ahogy előírtad:DDD!
És ha BÁRMIBEN segíthetünk,szóljál,nem kérhetsz lehetetlent!!!!!!!

Névtelen írta...

Otthon,Édes Otthon,ugye?Örülök,hogy ismét itthon van az egész család!Csatlakozom az előttem szólóhoz,szerintem is pihenjetek sokat,itt a hétvége!A lakás ragyog,úgyhogy nincs más dolgotok!Szerintem ezt a hétvégét töltsétek csak hármasban,rátok fér!Ne menjetek most sehova.Élvezzétek,hogy újra együtt lehettek hárman otthon.Minden jót Nektek!Mielőbbi gyógyulgatást meg egyebeket!Sok puszi!Bogikery