2009. március 29., vasárnap

Szülinap és vérvétel

Múlt héten vasárnap az Ágimamiék hívtak meg Minket ebédre,a Reni is hazajött,megköszöntötték a Nórikát és a Gábort meg engem is!Nónni kapott egy aranyos kis Baby Born babát,hozzá pedig egy kenguru-hordozót,nagyon örült,még alváshoz is vitte Magával,nem lehetett elkönyörögni Tőle.Mi pénzt kaptunk és könyvet meg zoknikat és a Nónna is meg én is tortát és virágot!Nórikáé hófehér cica volt,enyém dobos,alig tudtunk elszállni az asztaltól,csak gurulva.
Kedden a Gábor Nagyszülei köszöntöttek Minket,Nórika nagyon jó kedvében volt,mindenkit elbűvölt: "Mi a neved?" "Tittit Nónni!" "Hány éves vagy?" "Kettő!",majd mesél a bölcsiről,barátokról,imádnivaló!
Kedden megkapta már reggel hatkor,ébredéskor a Mici cicát a Nónni,énekeltünk Neki és megköszöntöttük,nagyon örült,hitetlenkedve nézett egyikünkről a másikunkra,mi ez már megint?!Az egész úton,míg Pécsre értünk,szorongatta új barátját,kivétel,mikor elaludt és mindent kiejtett a kezéből.
A kórházban szerencsére csak fél órát kellett várnunk (mikor odaértünk,szóltunk,hogy megjöttünk a vérvételre,leültetett minket a Nővér,hogy várjunk,aztán jó fél óra múlva valaki megkérdezte,miért vagyunk itt,erre képes volt azt mondani,hogy:"Jaaaa,ha tudtam volna,már rég levehettük volna a vért,azt hittem,látogatók!" Ugyanaz a Nővér volt,aki annak idején azt vágta oda nekem,hogy "már lappangott a Lányában a hasmenéses vírus,nem itt kapta el"...no comment.Azért nem hagytam ki és mondtam,hogy szóltunk,mikor ideértünk,de leültettek minket.Mindegy,jól elvoltunk,Nónni megreggelizett közben).Persze ketten kétfelől böködték,hiába kértük,hogy orvos szúrja meg,mert nem akadékoskodás,de Nővér még a Nónnitól vért venni sose tudott,annyira mélyen vannak a vénái.Végül hívták a Dokinőt és Ő elsőre sikerrel járt.Nórikánk olyan példásan viselte mindezt,alig sírt,csak a végén már,hogy azt mondta a Dokinő,ilyet is ritkán lát,szóval kapott a Csajszi egy labdát Tőlük.Ezzel aztán elégedetten járkált fel és alá.
Gyorsan bekerültünk a vizsgálóba,mindent rendben talált a Csábi Doktornő.Meglett a vérvétel eredménye is péntekre,50 helyett csak 26 volt a gyógyszerszint a Nónna vérében,ez nagyon alacsony,emelni kellett a déli adagot is 2ml-re,így összesen 6ml Convulex-et kap naponta.Áprilisban valamikor MR lesz még,arról küldenek majd értesítést.
Ez után jó két órát aludt a kocsiban,leparkoltunk az Árkád parkolójában és ott vártuk,hogy felébredjen.Farkas éhesen és hisztisen ébredt,de a sok csillogó-villogó bolt láttán hamar megvigasztalódott.Az Öcsém Barátnője,a Bogi is odajött,együtt shoppingoltak,Nónni fogta a kezét és ész nélkül rohangált boltól ki-be,a Bogit Maga után húzva.Nagyon elemében volt!Jól beebédeltünk,vásároltunk cipőt,tavaszi kabátkát,telefontartó tokot,végül nagyon elfáradt,így elmentünk a Bogiékhoz,megvártuk a Lacit,míg hazaért,kicsit játszottak és indultunk haza.Végigaludta persze a hazautat is.
Itthon kipakoltunk és már jött is Magdus és a Borimamiék,megköszönteni az Ünnepelteket.Gábor kapott pénzt és parfümöt,Nórika meg babakocsit az új Babájának (aki Gréti:-) ) és egy ruhát és nadrágot.Lelkesen bolondozott,vacsizni se akart,végül gyors fürdés után szó szerint beájult az ágyába.
Másnap a bölcsibe is vittünk tortát és gyümilevet,ott is megünnepeltük a 2. szülinapját,kapott az Áginénitől egy horgolt cicát.Képek lesznek mindenről.
Délután jött hozzánk az Erzsi,lufivirággal és bársonyruhával felszerelkezve,addigra a Csajszi már kezdte megszokni,hogy mindenki Őt ünnepli:-))).



glitter-graphics.com

Nincsenek megjegyzések: