2009. május 10., vasárnap

Fejlődés

Nórika a héten megint nagyot ugrott fejlődésügyileg!
Elkezdett mondatokat alkotni,méghozzá mindjárt 3-4 szavasokkal kezdte!Eddig csak szavakat mondott, így is klasszul megértette Magát,de most aztán..
Mondókázik, énekel!Halandzsanyelven eddig is énekelgetett, de most kívülről tudja a "Hinta-palintát", a "Nyuszi fülét hegyezit", a "Boci-boci tarkát", a "Mackó, mackó ugorjált", a "Lassan jár a csigabigát" meg még ki tudja mi mindent, kedden este a fürdőkádban elkezdte őket sorolni,mi meg ájultunk persze és nagyon tapsoltunk,mert azt kiprovokálja az előadás végén a "Művésznő" :-))).
Egyre ügyesebb a bölcsiben is. Nem menekül a társai elől, játékot kezdeményez, vigasztalja a sírókat. Például a Botikánkat, aki minden reggel sírva jön. Mikor meglátja Őket az öltözőben, Nónni már szalad is a zsepiért!
Önállóan lépcsőzik le és fel, persze az emiatti ősz hajszálaimról itt nem teszek említést :-))).
Önállóan eszik, villával is, melléfolyatás nélkül iszik pohárból.
Időnként pisil bilibe is, bár minden este ráül, nem mindig sikerül csorgatni.
Rendkívül segítőkész, pörög állandóan, minden érdekli.
Ja, és sajnos gyönyörűen, tisztán és félre nem érthetően tudja mondani, hogy "basszus". És érti is, amit mond, mert a megfelelő pillanatokban alkalmazza :-S...




glitter-graphics.com

2 megjegyzés:

Pont.én írta...

Édes, drága, ügyes kis művésznő! És a dícséret a szülőket illeti! A mondókázáson én is mindig meglepődöm! Csengém is olynokat tud kívülről, olyan nehéz szavakkal, mint pl. tovarobog :o... Annyira édesek ahogy nyílik az értelmük, és ahogy látod hogy valóban kommunikálnak! Csak így tovább! Sok pusza nektek!

Kriszta írta...

Nagyon édes lehet.. Zsófi nem akar mondokázni :-/ Pedig nyomom neki egész nap.. DE a beszélökéje az nem hibás. Beszél Ő is sokat...