2009. július 8., szerda

Lemaradás

Hát,már nem is tudom,mi mindennel vagyunk lemaradva itten...
Voltunk Pécsen,kontrollon az epilepszia miatt.Ezúttal "csak" kétszer szúrták meg,hogy megszerezzék azt a 4 kémcsőnyi vért,másodszorra már orvost hívtak és Ő sikerrel járt.Nóri nagyon bátor volt,én meg gondoltam,hogy ha még egyszer úgy próbálják megszúrni,hogy "a kis pillangó(=branül) szeretne rárepülni a karodra",akkor rúgok,harapok.Eddig imádta a lepkéket...
A Dokinő utána a vizsgálaton nagyon örült,hogy a Nórikánk ilyen jól van,hogy szépen fejlődik mentálisan is és szobatiszta is lett (már csak éjjel kap pelenkát,megbízhatóan szobatiszta lett).A vérvétel eredménye azonban megint gyatra lett,mert nőtt is a Csajszi,tehát emeltük a korábbi 2-2-2ml adagot 3-2-3-ra,ez van.Hiába pedzegettem,hogy a kevesebbel is nagyon jól,tünetmentesen elvolt,várnunk kell őszig,mert akkor lesz MR vizsgálat és akkor végre teljes képet kapunk majd arról,hogy beteg-e,illetve mennyire.
Egy hete ünnepélyes keretek között átvehettük a bizonyítványunkat,így már képzett-végzett gondozónő vagyok és vége az iskolának nevezett "rémálomnak" :-)))!!Mondjuk épp hallottuk,hogy most már szinte teljesen biztos,hogy diplomás képzéssé teszik a szakot szeptembertől,és mi cirka egy év ráhúzással megkaphatnánk azt is!Mondjuk még az Intézményvezetőmnek nem említettem ezt a tervemet,nem volt még alkalmas pillanat.Akkor főleg nem,amikor egy Anyuka a magánéleti problémait rám vetítette ki,rosszkor voltam rossz helyen (én voltam ott,mikor jött a Gyerekéért) és hangos veszekedés és kiabálás közepette rajtam akart bosszút állni mindenért.Én próbáltam higgadt maradni,de a teljesen alaptalan vádaskodás totál kikészített.Miután nem talált rajtam fogást,felcitált a Főnököm elé.Addigra az idegtől úgy megfájdult a derekam,hogy a múlt hetet úgy vegetáltam végig a bölcsiben.Persze mire odáig eljutottunk,lehiggadt az Anya és átgondolta a dolgokat és bocsánatkéréssel fogadott,meg a Vezetőnő is mellém állt,de idegileg teljesen kikészültem ezen.Még mindig nagyon naív vagyok,és azt gondolom,hogy ha mindenki felé türelemmel,megértéssel és szeretettel próbálok fordulni,akkor én is ezt kapom vissza...hát,majdnem bejött.Rengeteget tanultam az ügyből mindenesetre!
Szerencsére a héten szabin vagyunk a Nórival.Szerencsére egy beteg kisgyerek addigra jól beköhögte a csoportot,péntekre már mindenki köhögött,mi is orvosnál voltunk hétfőn,de már szépen szakad felfelé és azon kívül,hogy kicsit étvágytalan,szerencsére nincs más tünetünk.
Mostanában egyre több "nagyos" szófordulatot használ és olyan szépen mesél el minden Vele történt eseményt,hogy el vagyunk ájulva teljesen!!!Neki nem lesz gondja majd az olvasás közbeni szövegértéssel,az biztos...
Az alvással vannak mostanság kisebb zavarok.Este szépen megy az ágyába,szól,mikor álmos és fektetjük is le,átalussza az éjszakát szépen,de délutánonként,ha a Gábor is itthon van,nem akar a kiságyában maradni,köztünk alszik olyankor.Ha ketten vagyunk,simán lefekszik,amúgy harcolni kell a pihenés miatt.Ez is elmúlik,gondolom.Nagyon ragaszkodik hozzánk,egyre jobban.Ha a Mamákhoz megyünk,vagy akárhova vendégségbe,mindig az az első szava,hogy "Haza mész!" és akkor nyugszik csak meg,mikor mondjuk,hogy igen,hazamegyünk.Akkor már boldogan játszik,vagy fedezi fel a terepet.Nem értem ezt,nem "passzoljuk" le Őt minden hétvégén,most mégis...
Egész nap ölelget,tegnap is mikor például hazaért az Apukája,szaladt Hozzá és azt mondta:"Jaj,Apa,szeretsz!!!!" Gábor azonnal hatalmas tócsává olvadt:-)))).
Most épp a babáját szoptatja,meg fürdeti:-))),közben a Kissyfur című mesét nézzük,ez most az újabb kedvence.
Már alig használja a bimbit,a nagywc-be végzi Ő is a dolgait,persze szűkítővel és segítséggel.Most valami dobogószerűségen gondolkodunk,hogy egyedül is tudjon ügyeskedni a fürdőszobában.

Poén:

Anya: -Nórika,milyen a Papa?
Nórika: -Szép!:-)))
A.: -És milyen a Mama?
N.: -Erős!:-)))
A.: -És a Nórika?
N.: -Szép,csinos!:-)))
A.: -Apa milyen?
N.: -Erős!!!:-)))
A: -És az Anya?
N.: -Dundiiiiii:-)))))))))))))!!!!
Jeeeeeee........

Eddig nem valami szuper a nyár,nagyon hűvös,nagyon párás,nagyon esős,de ebben sincs köszönet,mert bár jeget nem kaptunk,sosem frissül fel a levegő,hisz' a heves esőzéseket rögtön meleg napsütés követi,csak pihegünk a fülledt levegőben.Meg egymáshoz ragadunk a Nórival.Ma egy kis enyhülés van,nagyon kellemesen lehűlt a levegő.Remélem mondjuk augusztusban,mikor nyaralni megyünk Harkányba az Ágimamiékkal,már jó idő lesz azért!

Most,hogy levizsgáztam,újra van műkörmöm.Nagyon örülök neki,nagyon szép,rövid,így nem akadályoz semmiben sem a munkámban,sem itthon.Pont,mint régen.Tudom,hogy nem létszükséglet,de...aki nő,az megért:-)))!Kinek ez,kinek az,ugyebár?
Megjött a következő csomag a Ruhafalvától és el vagyok ájulva ismét,csodásak a ruhák!
A Vaterán vettem egy rózsaszínű esőköpenyt,az még nem érkezett meg.Remélem nagyon,hogy miután telefonon és ímélen is egyeztettem a Csajjal,nem vágott át 2300HUF-tal és küldi hamarosan a cuccot...



glitter-graphics.com

2 megjegyzés:

Pont.én írta...

Okos, ügyes nagylány! Büszkék lehettek rá! Ami a szülőket illeti... biza sokszor nem könnyű velük. Sokszor nem látják be, mi mennyi mindent teszünk a gyermekeikért, és biza néha a saját nevelési hibáikat nekünk róják fel. De azért szerencsére nem mind ilyen.
Képzeld, én is túlestem a diplomavédésen, megvan a mesterim!!!! Szóval tudom milyen jó érzés túl lenni rajta!

Anikó írta...

engem még sosem vágtak át vaterán vagy teszveszen, úgyhogy reménykedjünk:-)
egyszer kb 60 000 Ftos kütyüt vásároltunk, azért izgultunk, de minden rendben volt, megjött