2009. augusztus 4., kedd

És akkor a várható időjárásról vasárnapig

"Ma egy hidegfront hatására délelőtt főként a Dunántúlon, később keleten is számíthatunk szórványosan záporokra, zivatarokra. Helyenként felhőszakadás sem kizárt. A keleti, északkeleti megyékben délben még kánikula várható, de a viharokkal érkező hidegfront késő délután ott is gyors lehűlést okoz. A hőmérséklet csúcsértéke a délnyugati határszélen 23 fok körül alakul, északkeleten elérheti a 33 fokot.

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül. A légszennyezettség a változékonyság következtében minimális. Már megjelent a levegőben az erősen allergén parlagfű és üröm pollenje, de a záporok miatt a koncentráció egyelőre nem növekszik, sőt kissé csökken. A délutáni viharokra készüljünk fel! A zivataros kifutószél sátrakat, kerti bútorokat dönthet fel, kisebb-nagyobb gallyakat tör le a fákról. A nyílászárókat megfelelő időben csukjuk be. Nyáriasan öltözhetünk, délután azonban jó, ha van nálunk esőkabát. A záporokban a szél miatt az esernyő használata körülményes. A közlekedők intenzív záporok idején az út- és látási viszonyok hirtelen romlására készüljenek. Zivatarok környezetében erős széllökések rontják a gépjárművek menetstabilitását.

Szerdán fülledt időnk lesz. A több-kevesebb napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő heves zápor, zivatar. Élénk lesz az északias szél, zivatarok környezetében rövid időre viharos széllökések is kialakulhatnak. 26, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön napos és felhősebb időszakok váltakoznak, szórványosan fordul elő heves zápor, zivatar. Megélénkül, zivatarok környezetében megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északias szél. 24, 29 fok várható.

Pénteken keleten változóan felhős, máshol jobbára napos időnk lesz. Élénk marad az északkeleti, északi szél. 24, 29 fokra melegszik a levegő.

Szombaton kellemes nyári időre számíthatunk. A sok napsütést délután gomolyfelhők zavarják meg. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25, 30 fok között alakul.

Vasárnap a számítások szerint folytatódik a napos, nyári idő." (Origo)



glitter-graphics.com

3 megjegyzés:

PAMIS Takarító Kft. írta...

Látom beszéltél a Zitával:D

SKata írta...

Persze,minden nap egyeztetünk:-DDD!

Pont.én írta...

Már megint nem ment át a kommentem.... erm! Beszélek evvel a lüke mozzillámmal, de lehet ablakot is kellene installolni újra... pfúúúúj, hogy én hogy útálom bilgéc bácsit!