2009. augusztus 13., csütörtök

Orrmandula

Ugye az egész azzal kezdődött,hogy bár már mind a 20foga kinn van a Nórikának,mégis nagyon nyálzott.És állandóan nyitva volt a szája,ezt a szakirodalom is úgy írja le,hogy "bamba arckifejezés" és tényleg így van,arról nem is beszélve,hogy nagyon horkolt,ha nem volt éppen megfázva,akkor is.
Ezért döntött az orrmandula műtét mellett az orvos.
Tehát megkaptuk a hétfői időpontot,de előtte pénteken még be kellett mennünk egy fél napra,a műtétet előkészítő vizsgálatokra:
-általános belgyógyász
-gégész-altatóorvos vizsgálta meg,valamint vért is vettek Tőle.
Hétfőn reggel fél8-ra vonultunk be,kicsit nyűgös volt,mert nem ihatott semmit,hiányzott Neki a szokásos kakaó.Azért megsúgom,hogy pár korty vizet adtam Neki,mert láthatóan nagyon szomjas volt,meleg volt az éjszaka.
Kaptunk valami iszonyat retrós:-) kórházi kétrészes pizsamát,amit Rá kellett adni,aztán kapott Cataflam-cseppeket(1 csepp/testsúlykg)és már jött is a pécsi orvos,Dr. Szanyi,aki a szekszárdi orvoshiány miatt besegít.Pár szót beszéltünk Vele és már vihettem is le a műtőbe a Nórikát,mivel Ő a legkisebb,Vele kezdtek.Még két Kisfiú várt a sorára a szobánkban.
A műtőnél át kellett adnom a Nővérnek,oda már nem mehettem be.Nóri simán bement,a Nővérek ájuldoztak,hogy milyen aranyos volt,beszélgetett:mondta,hogy mi a neve,meg az Állatkáit bemutatta,meg hogy 3(!) éves,aztán már el is aludt.
Mikor műtét után felébresztették,mehettem is Érte.Jó órát tartott,mire igazán felébredt,közben nyűglődött,pisilni akart,de nem tudott,meg bújt hozzám,aztán szundikált kicsit,de aztán fokozatosan jobban lett,elkezdett inni is.Azonban mikor elmúlt a fájdalomcsillapító hatása,hiába kapott újabb adagokat,nem volt hajlandó inni többet!
Mire lett vizelete,addigra már a kiszáradás miatt 4keresztnél tartottunk,így infúziót kapott,4egész zacskó Rindex-et!Közben próbálgatott inni,de nagyon keservesen ment.Anyu is ott volt velünk,ketten könyörögtünk,meg az az Anyuka is,akinek épp a műtőben volt a Gyereke.Közben háromszor hányt Szegényem,mert hiába volt a szívás,azért nyelt le vért és az irritálta a gyomrát.Rajtunk kívül még két Kisfiú volt a szobában,Anyukástul-Apukástul,tisztára olyanok voltunk,mint az olaszok.Mindenki foglalkozott mindenki lelkével:-)).
Nagyon éhes volt már estére,de nem engedte enni a Nővér,amíg nem iszik.Azt gondoltam,hogy pedig akkor lehet,hogy jobban inna is,így bujkálva viszonylag lassan:-)) befalt két tejszeletet.Utána azért már jobb hangulata lett,olyan rossz volt hallgatni,ahogy bárki bejött a szobába,annak könyörgött kajáért...A hangulaton sokat javított,hogy bejött a Gábor is hozzánk,nagyon örült az Apukájának!
Éjjel elég zaklatottan aludtunk,oda kellett bújnom Mellé és a két kis karjával átölelte az arcomat-nyakamat,úgy aludt.Mikor kicsit kényelmesen elhelyezkedtünk,persze pont jött a Nővérke,hogy megnézze mindenki infúzióját (addigra a másik két kisfiú is kapott).Meg a sok infúziótól be is pisilt a Nórikám,de rendbe tettem,ahogy tudtam,nem engedtem a Nővérkének,hogy felébressze és ágyneműt cseréljen,csak hajnalban.
Végre reggel lett és már javult a vizelet,2 keresztesre,de csak az infúzió miatt,mert inni még mindig nem akaródzott Neki.Hiába hoztak be válogatott finomságos innivalókat Anyukám,az Ágimami,a Rencsi,az Erzsi,nem kellett semmi.Jókedvű volt,játszott,beszélt,de nem ivott.Nagy nehezen beindult az is és végre délután 4kor hazaengedtek minket.
Azóta itthon vagyunk,kényeztetem,ahogy csak tudom.Egyre jobban van.
Nagyon vicces volt,hogy elvittem kicsit sétálni a városba és folyton panaszkodott,hogy "büdös van":-))).Ezek szerint nem valami sokat érzett az orrocskájával eddig!Na de most...



glitter-graphics.com

8 megjegyzés:

Kriszta írta...

Egyem meg a kicsi szivét. Millió gyogypuszikát küldünk neki!!!

Anikó írta...

Ügyesek vagytok! És túl vagytok rajta, az a lényeg!
Kábító szörpit nem kapott? Nálunk azzal kezdék: egy darabig vicces volt, olyan mintha becsípett volna, aztán már annyira nem, amikor már a totál kiütéses részegségre hasonlítottak a tünetek.
Nektek is csak az orrmandul távozott ugye? Meglátod sokkal jobb lesz!!!
Puszi nektek!

Pont.én írta...

GYógyulgassatok, kényeztessétek csak a kis lelkecskéjét! Nagyon ügyes volt!!!! Pusszantás nektek! Szép napokat!

Mária írta...

Ó, akkor még az ilyen kisebb műtét sem olyan egyszerű. Viszont nagyon ügyes volt a kislányotok körülmények ellenére is.
Lehet, hogy iváskor fájt valami? Azért nem ment?

SKata írta...

Kriszta,puszi!!

SKata írta...

Anikókám,az kimaradt,mert késett a Doki és mikor megjött,megnézte,milyen nyugodt a Nóri és azt mondta,nekünk az nem fog kelleni.És nem is volt gond,de a szomszéd kisfiú...szétröhögtük az agyunkat Rajta,Szegény,annyira szánalmas volt úgy...
Csak orrmandula volt,igen,és már most jobb,alig hallom mese és ének után,hogy tényleg elaludt-e,nem szuszog-tortyog-mortyog-horkol!

SKata írta...

Csilla,értettem,úgy lesz,ezt megígérhetem:-)))!!!!!

SKata írta...

Mária Drága,biztos fájt,én is arra tudok gondolni!De ma már direkt kért inni,nagyon örülök!!!