2009. szeptember 20., vasárnap

Kontroll

A héten kedden Pécsre mentünk a szokásos 3 havi epilepszia kontrollra.Sikeresnek mondható a vérvétel,"csak" kétszer szúrták meg és "már" sikerült is a kémcsőtöltögetés.Megvizsgálta a Dokinő is,mindent rendben talált.Megbeszéltük,hogy ha nem feltétlenül muszáj,nem emel a gyógyszeradagon,hiszen 14kg-ig összesen 9ml a napi max. adható adag,Ő 12kg és máris 8ml-t kap,pedig teljesen tünetmentes.Alig voltunk ott 20percet,az egész procedúra nagyon gyorsan zajlott most szerencsére.
Mentünk vissza a Bogihoz meg a Tesómhoz,összepakolni a Nóri cuccait.Nagyon jól érezte Magát Náluk,bár Ők úgy elfáradtak,mintha elsőszülött kiscsecsemő szülei lennének,akit most vittek haza a kórházból:-))).Azért nagyon élvezték,mert mondták is a Nórinak,hogy jöhet máskor is!Mikor köszöntünk el,a Nóri lazán odaszólt nekünk:"Sziasztok!"Mondtam Neki,hogy ez most nem az a történet,mert jönni kell haza,nagyon várják a bölcsiben.Erre boldogan elmosolyodott és készségesen jött velünk.A szüleivel.Nademindegyis:-))).
A böliben tényleg várták már,mert mikor hétfőn bementem,a következő párbeszéd zajlott le a Gergő (G.),a Boti (B.) és köztem (K.):
Motoroznak az udvaron körbe-körbe-körbe,"még nézni is tereh",de Ők nem szédülnek.
G.:Szia Kata,hol a Nórika?
Közben Boti is odajön.
K.:Nórika Pécsen nyaral a Keresztapukájáéknál.
G.:Jaaaaa.
Mennek egy kört.
G.:És nagyon beteg?
K.:?????Dehogyis,csak nyaral...mennek az állatkertbe,meg terráriumba,ilyesmi.Nem beteg!!!
Mennek újabb kört.Boti odagurul.
B.:És meghalt?
Hajamat tépem,közben nagyon röhögök.
K.:Jajj,Botika,nincs semmi baja a Nórikának,vendégségben van.Te is voltál a Mamádnál,ugye?Na,Ő is úgy van most.
Úgy tűnik,ebbe belenyugszanak.Azért szerdán szemmel láthatóan nagyon megörülnek Neki:-).
Csütörtökön a Szüreti Fesztiválon Edda koncert volt,több mint 2órás!!!!Karcsipapa jött a bölcsibe a Csajért,és pénteken Ők hozták be,majd megint jött Érte,így mindannyian (Nóri is,meg a jó Szülei is)fellélegeztünk kicsit.Mi fesztiváloztunk,Ő pedig továbbképezte a Mamiékat hisztiből és Nórika-hízelgésből.
Pénteken meg a Barátokkal találkoztunk,csak az Anita hiányzott.
Szombaton hazahoztuk a Nórikát az Ágimamáéktól,mentünk rögtön pónilovagolni,nagyon élvezte!Mikor délután újra kimentünk,már nem is kellett fognom,egyedül és nagyon büszkén ült a kicsi paripán.
Valamiért az utóbbi két napban kétszer is bepisilt,egyszer reggelre,egyszer meg délutáni szieszta után.Eddig csak beszéltem erről az érdeklődő szülőnek,de most én is megtapasztaltam,hogy tényleg van ilyen:a már megbízhatóan szoba-,és ágytiszta kicsi néhány alkalommal újra bepisil,aztán már ténylegesen száraz marad az ágyikó alvás után.
Pénteken megjött a vérvétel eredménye,és mégis kellett emelni a gyógyszeradagon,de csak egy kicsit.3-2-3ml helyett mostantól 3-3-3ml a napi adag.Legutóbb a gyógyszerszint a minimális 50 helyett csak 24volt,most viszont 48,úgyhogy ha nem változik a súlya továbbra sem,akkor jók vagyunk.
Most már csak az MR időpontra várunk a pécsi Diagnosztikai Központtól.Ha van ott valakinek ismerőse,aki tud segíteni,hogy minél hamarabb túl legyünk rajta,azt megköszönném:-)))!




glitter-graphics.com

1 megjegyzés:

Pont.én írta...

De jó, hogy gyors volt a kontroll! És ügyes a kiscsaj!
A gyerekduma... hát az haláli! Olyanokat tudnak mondani, kitalálni. hihetetlen néha mi zajlik le a kicsi fejecskékben!