2009. november 13., péntek

Krupp

Nórikának az éjjel kruppos rohama volt.
Nagyon fulladt,ugatásszerűen köhögött.Látszólag semmi előjel nélkül.Utólag tudtuk meg,hogy ha rekedt kicsit az amúgy egészséges gyerek,az is előjel lehet.Nóri rekedt volt.Kicsit.De nem foglalkoztunk vele,mert aztán múlott és más tünete nem is volt.
Aztán az éjjel ez...szerencse,hogy tanultunk a betegségről a suliban és tudtam,hogy miket lehet csinálni,illetve igazából hajnali fél1-kor homályos emlékeim voltak,szóval hideg levegőre futottunk Vele,meg fújtunk Neki a Flixotide-spréjéből és vártunk.Szerencsére úgy fél óra múltán jobban lett,ekkor hívtam fel az ügyeletet.A Mentőszolgálat diszpécsere vette fel a telefont,meghallgatott és mivel elmúlt szerintem(!)a közvetlen életveszély,tovább is kapcsolt minket az ügyeletes gyermekorvoshoz.Ahol jó negyed óráig nem vették fel a telefont...aztán nagy nehezen visszahívott a Doktornő,aki ügyelt,hogy látta,hogy kerestem,mi a gond?Majdnem mondtam,hogy mit szólna,hogy ha most azt mondanám:"Ja,gond...mostmár soha többet semmilyen gond nem lesz..".de persze nem ezt mondtam,hanem elmeséltem mindent Neki is.Közölte,hogy mindent jól csináltunk,de a legfontosabb,hogy adjunk azonnal ilyenkor Calcimusc-ot,meg mehet a Rectodelt kúp is.Mármint,ha van itthon.Nekünk volt.
Végülis reggel fél4-re jól lett és békésen aludt 7-ig.
Most is jól van,itt vna Anyukám,szórakoztatják egymást.Beszéltem a Gyerekorvosunkkal,délután viszem át a rendelőbe a Csajszikát.
Számíthatunk rá,hogy mostantól ez többször is előfordulhat,de figyelünk a rekedtségre és akkor legalább tudjuk,hogy számíthatunk valamire aznap éjjel.



glitter-graphics.com

4 megjegyzés:

kacskaringopia írta...

Szegény Nórika, jobbulást neki! Igen a rekedtség előjel nekünk is volt ilyen éjszakánk még kisebb volt a csajszi.

Pont.én írta...

Jujjj, ez ijesztően hangzik! Szegény kiscsaj! Jobbulást neki!

SKata írta...

Kacskaringopia,köszönöm:-)!Kár,hogy nem beszéltünk erről korábban....dehát ki készül kruppra,igaz?Én se felejtem el sosemár:-(!

SKata írta...

Csilla,köszi,az is volt...de most már erről is tudunk mindenféle fontosat,nem ijedünk meg így többé!Továbbá hasat be,mellet ki,előre:-))!