2009. november 12., csütörtök

Már nagyon unom...

...hogy úton-útfélen letámadnak,hogy mi oltatjuk-e magunkat?!És elhatároztam,hogy mostantól nem fogok magyarázkodni,egyszerűen csak annyit mondok,ami az igazság:
NEM!
És nem fogom a zászlómra tűzni,hogy én mostaztánmegmondomafrankót.Mert már elegem van a sok lesajnáló pillantásból,meg a sok kételyből.Két bölcsődeorvost is megkérdeztem,két különböző városban és mindkettő ugyanazt mondta.Ezért én nem merem vállalni az oltást.Persze a bölcsis Szüleimnek elmondtam,amit a Doki mondott,ezzel kész is,döntsenek Ők!

Meg nagyon unom már ezt a telet,ami inkább még ősz,vagy néha tavasz,és tudom,hogy még messze a vége és még csak majd most fog begorombítani,de akkor is!Azért remélem,lesz hó...legalább Karácsonykor.

Továbbá elegem van ebből a hisztikkel körített zsigerből ellenállós dackorszakból is,mert a 2,5éves nem bír magával...minden nap kitalál valamit,amivel totál kikészít,általában egyet a bölcsiben délelőtt,egyet meg este az Apjának,külön :-)).Ezzel nem azt akarom mondani,hogy maga a Sátán,de elég nehéz Vele,mikor 99%-ban minden látható indok nélkül,vagy icipici ügyön túráztatva Magát egyszer csak kitör és elkezdi...és beszélhetsz Hozzá,ölelheted,nem lehet elterelni a figyelmét,csak tombol.Legújabb hogy azt mondja közben,sikítva "Nójita odacsap" vagy "Nójita eldobja" és ezeket meg is csinálja.Aztán meg persze ez újabb ok és indok és tovább lehet hisztizni-zokogni azon,hogy bántotta Anyát(Apát,Mamát!) vagy a Zsirit.
aztán ahogy kitört,úgy el is illan a dühe,és úgy tesz-vesz,mintha mi se történt volna.Csak Apa több ősz hajszála és Anya piros szeme,meg egyre ráncosabb homloka árulkodik az iménti viharról.Legdurvább,hogy ezekben a kis játszmákban pontosan tudja,kit-mivel lehet a legjobban bántani és ezt a fegyvert használja is ügyesen a kis okos eszével.
Állítólag még kb. 4hónap és "normális" lesz újra,mert a 3évesek lenyugszanak már kissé.Csak éljük túl,ez a "húzd meg-ereszd meg"-játék nagyon kikészít minket.
De amikor nem hisztis,akkor nagyon imádnivaló.Egész nap jön-megy,fontoskodva játszik hosszasan (akár fél órán át is) Anyukás-Babás szerepjátékokat "Jajj,Kicsikém!",mesél,beszél,mindig tele van élményekkel,állandóan halaszthatatlan és fontos dolgai vannak.
Kedvenc meséje jelenleg a "Piroska és a Farkas" (honnan,miért???),miután fél kilenc tájékában lefektetjük és ott a Zsirije mag a Vausi is Vele az ágyában,ezt kéri,hogy meséljem.Az első háromban ott van még az "Erdei ágacska" meg a "Három pillangó" is.
Ez a Zsiri még mindig az a Zsiri amúgy(Zsiráf formájú nyálkendő,vagy rongyi),akit 4hónapos korában Mellé tettem a kocsijába.Mivel csak egy volt Belőle,nagyon féltünk,hogy elveszítjük,de hiába szereztünk be felhívás útján még kettőt,nem kellett Neki egyik új sem.Szóval vigyázunk Rá nagyon,Nélküle nincs alvás!Na meg a hüvelykujja nélkül.Szerencsére csak akkor szopja,ha a Zsiri is ott van,napközben nem,mert így is máris kiáll icipicit a jobb felső metszőfoga.Tartok tőle,hogy a fogszabályzót nem ússzuk majd meg,bár szerintem akkor fog leszokni az ujjszopásról,ha tanul majd írni,lévén jobbkezes...

A bölcsiben továbbra is nagyon féltékeny,nem ülhet más gyerek az ölembe,nem foghatom más kezét...legalábbis ezt szeretné.Ez ügyben nehéz kompromisszumot kötni Vele.Segítenek a Kolléganőim ebben sokat,elhívják,elterelik rólam a figyelmét.Azért nagyon várom már,hogy menjen januárban oviba,szerintem Neki is jobb lesz.Nekem biztosan egyszerűbb lesz,de nagyon fog hiányozni!




glitter-graphics.com

10 megjegyzés:

Renáta baba írta...

Hát nem lehet könnyű,ha féltékeny,ugyanakkor nagy szüksége van rád és a szeretetedre!! Talán ha mondod és tanitod,hogy jó dolog a többi gyermeket szeretni és ők is szeretik,idővel elmúlik...
Az étrendünket már nem is tartottam számon,mert a lényeg az volt,hogy hús legyen!! :(( Mást neigen eszik :(

Náncsi írta...

Hát és mond kedves oltatjátok magatokat?? MÉÉÉÉÉÉ??:DDD
ez mostanában köszönés helyett hangzik el mindenhol:) mi oltattunk.. és én se magyarázom már tovább.. csak mert így döntöttünk.

PAMIS Takarító Kft. írta...

Szerintem mindenkinek a magánügye, hogy beoltatja - e magát vagy sem, senkinek nem tartozol magyarázkodással. Valószínűleg azért kérdezgetik egymástól az emberek, mert mindenki tanácstalan ez ügyben. Ami végül is jogos, mert mindenért a média okolható.Ha Te úgy gondolod, hogy nem oltatod be magad, szived-jogod hozzá. Hogy azért valaki lesajnáló pillantást ved Rád, mert nem oltatsz, hááát ne törődj velel. Nekem több ismerősöm is beoltatta magát, semmi bajuk nem lett. K. 1 órája én is túl vagyok rajta.
Nem magam miatt oltattam be magam, hanem a gyermekeim miatt, legalább tőlem ne kapják el a H1N1-t.
Szóval Kata egyetek sok C vitamint, reméljük elkerülitek a fránya vírust.

Pont.én írta...

Hihihi. Nálunk még nem is lehet oltóanyagot kapni! :p
Ami a hisztiket illeti... édes szívem a lelkem legmélyéről szóltál. Ma tetézte a dolgot, hogy kihúzták egy örlőfogamat, és persze a lüktető-sajgó-féligzsibbadt fejemnek igazándiból az hiányzott, hogy a gyermekem a földön fetrengjen, meg toporzékoljon, meg visítson-sikítson, hogy késsel és ne kézzel bontsam neki ki a narancsot. :o

SKata írta...

Eszter,lényeg,hogy eszik,never mind a többit:-)!
Pont az a módszerem,amit Te is javasolsz,csak az "alany" kicsit nehézfejű ebből a szempontból:-)!

SKata írta...

Náncsi,télleg...itt is szinte már köszönéshelyettesítő az ominózus kérdés...:-)
Majd írjad meg,hogy milyen tapasztalatotok van az oltás után,jó?

SKata írta...

Drága PI,apám helyett apám:-)))...mindig olyan jókat tudsz írni,köszönöm a megerősítést!!!

SKata írta...

Váááááááá...Kedves Csilla,akkor jobbulást,kitartást fogügyileg :-( és "nemnevezzüknevéndetudjukmi"-ügyileg is:-)))!!!
Majdcsak kinövik már...
Ja,és ha bárhogyan segíthetünk H1N1-ügyben bárkinek,szóljatok!Mittudomén,írassátok fel receptre az oltóanyagot ha kéritek,és kiváltom nálunk,aztán postázom...

Pont.én írta...

Katám, egy angyal vagy! De nem hiszem, hogy igénybe venném a kedves felajánlást. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy kell-e nekünk ez az oltás. Ha mégis, akkor jelentkezem.

SKata írta...

Ok,Csilla,akkor egy véleményen vagyunk -ebben is-,de tényleg,BÁRKINEK,aki olvas minket és ezt,és szüksége van rá,nagyon szívesen,bárhogyan!!!!Szóljatok bátran!!!!