2009. november 2., hétfő

Múlt hét és szabi

Múlt héten Nórika nagyon köhögött,kicsit rekedt volt és olyan furcsán nyelt,hát elvittük az Orvoshoz...tiszta gyulladt-vörös volt a torka,garatgyulladás és egy enyhe hörghurutja is volt,de csak egy szörcszörejjel.Azzal nem is lett semmi gond,a torka is szépen visszaváltott rózsaszínre,de a köhögés nem akar múlni,ma délutáni alvás közben ismét elég jól cifrázta.Zinnat-ot (antibiotikum) kapott,meg köptetőt és Calcimusc-ot,meg valami gyógyszeres orrcseppet,de hiába fújja-porszizzuk,onnan nem jön semmi sem már,szerencsére.Csak a köhögés.Nem annyira akar felszakadni,pedig ma délben kapta az utolsó adag antibiót.Tudom,hogy még jó néhány napig hatni fog,szóval próbálunk türelmesen várni.A múlt hetet a Borimamival töltötte,Ő kúrálta.Reggel vittük,délután mentünk Érte,a héten viszont szabin vagyok,így megint nem kell mennie bölcsibe,kettesben vagyunk.
A hétvége az emlékezésé volt,jártuk a temetőket,közben útba ejtve a Dédiket is.Mára már csak az egyik helyi sír maradt vissza,a Férjem Dédpapája.
Nórika ismét elképesztően hisztis,ezerrel tombol a dackorszak,meg már lassan mi is.10 esetből 9-szer tuti,hogy ellenkezik!Ha öltözünk,elszalad.Ha vetkőzünk,öltözni akar.Ha fürdünk,kiszáll,ha nem viszem,jönni akar.Eszünk?Nem éhes.Alszunk?Nórika éhes (hajnali fél6-kor,akár)!Van,hogy látható ok nélkül pillanatok alatt úgy bepörgeti Magát,hogy hosszú percek kérdése,mire lecsillapodik,szinte lehetetlen elterelni a figyelmét.Ha szólunk Hozzá,az a baj,ha nem,akkor meg az!Néha (sokszor) nagyon tanácstalanok vagyunk,a Gábor tőlem várja a segítséget,hisz' ezt tanultam,de ilyenkor én is tehetetlen vagyok!
Hullára fáraszt minket ez a húzd meg-ereszd meg játék!
DE!
Mindeközben egy imádnivaló kis Nyumó:-)))!Egyre többet beszél,nagyon nyílt és barátságos,nem olyan félénk idegenekkel sem.Egyre ügyesebb is:ma például egyedül ment pisilni:letolta a nadrágját,harisnyáját,meg a bugyit is,felállt a kis sámlijára,elintézte a dolgát,aztán egyedül vissza is öltözködött!!!!Persze nagyon dicsértem és büszke voltam,meg minden!
Nagyon szépen mondókázik és énekelget,már a dallam is felismerhető itt-ott,nem csak a szöveg.
A ragozás is kezd stimmelni,bár még sokszor van "Nórika ezt meg azt csinálja",meg "Nórikáé" de már van "csinálom" és "enyém",vagy a sokkal mókásabb "tiém" is:-))).
Elképesztően szeret tetszelegni!Ha valaki nem veszi észre a ruháját,haját,felhívja rá az idegenek figyelmét is "Nórikának szép hosszú a haja".Kis hiú boszorkányom!!!
Apjához ha lehet még fokozni,sokkal jobban ragaszkodik,állandóan bújnak,húzzák-nyúzzák egymást.
Hétvégén "Nójita volt Baján" is,vettünk Neki bundás csizmát és meleg benti mamuszt is.Az első reggel ezután felkelt,pizsiben felhúzatta a csizmát és úgy feküdt vissza az ágyba:-))),azt hiszem,jó választás volt,ezek szerint szereti.Jó is,hogy megvan,mert felénk most aztán tényleg kitört a tél,hideg van,köd,ebben pedig nagyon meleg marad a lába jó kétórás délelőtti sétánk után is.
Nagyon tud játszani!Jó fél órát is elvan babázva vagy boltosat játszva,egyedül.Ez ovisoknál is jó eredménynek számít.Ekkor elfárad,kicsit Zsirizik,majd új elfoglaltságot keres Magának.
Mindenre és mindenhova felmászik és kíváncsiskodik,őszülünk rendesen:-)).
Nagyon jó az étvágya,mindenevő,innivalóból most a tea a sláger,kicsit langyosan.Súlya nem változott mégsem május óta,továbbra is 12kg,de sokat nőtt,már 94cm!
Rengeteg szép új ruhát kapott,tavasszal is hozott egy csomót az Ágikolléganőm,amiket kinőtt a Kisunokája,gyönyörűek,nagyon vigyáztak rájuk,meg most is!Sok nacit,felsőket,meg egy gyönyörű égszínkék kabátot is,így azt már nem kell méregdrágán megvenni,egy jelképes összeget kért értük,amin tud valami újat vásárolni az Uncsikájának.
Ma kaptam én is egy szép szürke szövetet,meg bélésnek való anyagot is,varratok belőle kabátot,tuti olyan lesz,amilyet szeretnék.Az előző fekete szövetkabátom kereken 10 éves:-))),jól bírta,meg olyan darab,ami mindig divatos maradt,de most már ráfér a selejtezés.





glitter-graphics.com

Nincsenek megjegyzések: