2010. február 13., szombat

Új fejlemények

Nórika egészen jól van,hétfőn mehet oviba.
Gábor sajna egyre náthásabb,ahogy mi javulunk,úgy romlik Ő,bár Neocitránt és facsart narancslevet döntve Magába,azt bizonygatja,hogy jól lesz hamar.Nagyon remélem!!!
Én még állati módon köhögök,talán kezd felszakadni,de pénteken megint hőemelkedésem volt,de nem számít,mert muszáj dolgoznom már.

Nórit a hörgés-húzó hang miatt ugyebár elvittük a Tüdődokinkhoz is,ahova félévente kontrollra járunk.Megnyugtatott,hogy korántsem olyan vészes a helyzet,mint a Gyerekdoki mondta,nyugodjunk meg.Ja,és szerinte akkora a mandulája,hogy azért nem gyógyul gyorsabban,mert a porlasztva,spré formájában adagolt gyógyszerek nem tudnak lejutni a tüdejébe...jesszus.
Mostakkormilesz?????
Hát,van egy szer,az a neve,hogy "Singulair".Nem szteroid,hál'istennek,nem is hörgőtágító,de asztmás roham megelőző szerepe van,így elvileg jó lehet.Kis tasakokba van adagolva a por alakú szer,kiskanál joghurtba,vagy nem meleg kajába kell keverni és hamm.Próbáljuk ki és ha beválik,felírja szakorvosi javaslatra.
Kicsit zavartan kérdeztem,hogy ha nem írja fel,csak "úgy" kipróbáljuk,tehát nem receptre megy,akkor kb. milyen áron van?
Hááát,olyan 7-8ezer körül,az egyhavi adag.
Püff...padlót fogtam:-).
De ha jó lesz,akkor csak 800Ft körül lesz,és ez is állandó gyógyszerünk lesz.
ÉéééS!!!
Ekkor a Doktornő benyúlt a szekrényébe és kivette a mintadobozt,amit az orvoslátogatótól kapott és a kezembe nyomta,mondván,csak nem gondoltam,hogy megveteti "próbaképpen".Nagyon meglepődtem,meg iszonyúan jól esett!!!
Meg szólt,hogy most már,hogy mindjárt 3éves a Nóri (te jóóó éééég!!!),hozzak papírt a Gyerekdokinktól és aláírja a szakvéleményt,hogy kaphassunk kiemelt családi pótlékot az asztmatikus gondok miatt.
Kérdezte a Komaasszonyom,hogy az epilepszia miatt miért nem kaphatunk?Kiderült,hogy szerencsé(nk)re csak azok kaphatnak,akiknek a gyógyszerek mellett is legalább havonta egyszer van kórházi ellátást igénylő rohama,mi ebbe nem esünk bele,de persze nem bánjuk,csak így maradjon a Nóri,tünetmentesen továbbra is!
Már egy éve tart ez...tegnap,azaz febr. 12.-én volt egy éve,hogy berohantunk a szekszárdi kórházba...
Mikor diagnosztizálták a Nórika epilepsziáját,azt hittük,vége a világnak.
Szerencsére nem...:-)!
Nagyon boldogok vagyunk,hogy ilyen jól alakulnak a dolgok!




glitter-graphics.com

4 megjegyzés:

PAMIS Takarító Kft. írta...

A Singulairt a kisfiam is szedi, bár érdekes az tabletta.

Náncsi írta...

szia, jó hírem van, nézz be hozzám:)

SKata írta...

Jajj,PI,de jó,akkor kérek minden infót:miért szeditek,mióta,van-e valamilyen mellékhatása,észrevettetek-e valamit???Ill. nem az a jó,hogy szednie kell a Kicsi Fiadnak,hanem,hogy ilyen hamar lett Pajtink ez ügyben (is):-)).
Valóban többféle formában van:por,rágótabletta és a lenyelendő variáció.Szerintem mi jobban járnánk a rágótablettával,de valszeg azért kaptuk ezt,mert ebben a formában volt a Doktornőnél és mindenképp segíteni akart.
Mi csütörtök óta azt vettük egyébként észre,hogy mintha fáradékonyabb lenne a Nóri és rengeteget iszik...de ez számomra nem releváns (hoppá,micsoda szavak:-D),mert ugye most volt beteg és lehet,hogy még csak most kezd Magához térni...

SKata írta...

Náncsi,ez most nagyon rámfért,nagyon örülök,és jövök máris,köszönöm:-)))!!!!Micsoda szerencse!!!