2010. június 29., kedd

Hahóóóóó:-)))!!!

Itt vagyunk!!!!
Nagyon köszönöm,hogy ennyien aggódtatok miattunk,minden rendben van!!!Ha valami baj lett volna,már jöttem volna sírni:-)!
Tegnap végre kitört a nyári szünet az oviban és nálam,a bölcsiben is,5 egész hétig nem megyünk dolgozni:-)))!!!!

Eltűnésünk-eltűnésem okát egyetlen szóban tudom leírni: F A R M V I L L E ! ! ! Aki játszik,vagy játszott valaha is,annak nem kell magyaráznom,aki meg nem ismeri ezt a netes játékot,nos...annak meg nem mondok semmit,nehogy úgy járjon,mint én,hogy majdnem elfelejtettem a blogos jelszavamat:-))...Olvastam róla,hogy mennyien játsszák,meg milyen jó,meg hogy nem lehet abbahagyni,mint a pisztáciaevést:-) és ezért nem is jártam utána.Aztán egy szép napon Dorka beléptette Nikit,Niki meg könyörgött nekem,hogy "csak" regisztráljak,mert szomszéd kell Neki,aztán nem is kell semmit csinálnom,ha nem akarok.Ismertek...a kíváncsiságom nagyobb volt,bár szerencsére azért nem jártam úgy,mint Lót felesége:-)!Aztán nem ment,nem értetem,mit miért...nyafogtam a Gábornak,aki kézbe vette az "ügyeket" és a szokásos lendületével úgy kiművelte Magát,hogy már teljes gázzal játszunk mindketten,mi is "megfertőztünk" többeket,ha összejön a baráti kör,legalább fél órát erről csacsogunk:-).
Nórikát egyelőre nem érdekli ez a dolog,amikor mesét néz,pihen,vagy alszik,akkor játszunk.vicces,hogy néha mennyire kevés tud lenni egy laptop egy háztartásban:-))!

Kaptam visszajelzést a Nórikáról az oviban,végre!!!Túl vagyunk már a beszoktatáson,nem követi mindenhova szorosan az éppen műszakban dolgozó felnőttet,mindenkit elfogadott,szeret.Nagyon kommunikatív,szívesen beszélget,mesélget mindenkivel,igazi "házi" gyerek,mindenkié:-).Ha gondja van valamivel,megfogalmazza,mer segítséget kérni,és ez nagyon jó!!!A szerepjátékokban nem Ő a kezdeményező,szereti,ha beszállhat és mások mondják meg,mit játsszanak.A saját csoportjában a Pestidávid:-) helyett az elmúlt hónapban végig Lea volt a barátja és átlagban nagyon jókat játszottak együtt.Azért átlagban,mert mindkét Csaj egy hisztigép és ha valamelyikük "hangulatban" volt,neadj'isten mindketten...na,akkor hangos zokogástól zengett az oviudvar...ekkor mindenki tudta,hogy ezek ketten megint balhéztak és ügyet sem vetettek Rájuk.Aztán pár perc múlva már megint egymás kezét fogva rohantak a homokozóba,mert azt már egyikük sem bírta elviselni,ha a másik sír:-).
Amikor a Lea beteg volt,akkor sem kellett félteni a Nórit!Ő az egyetlen kiscsoportos (ha jól láttam),akit még a nagyok is pártfogásukba vettek és nem néztek le:-).Füveket gyűjtött a Lányokkal és még ki tudja,mi mindent játszottak (nem egyszer láttam,hogy összevesztek Rajta,ki vezetgesse,gondolom,Ő volt a "kisbaba" vagy a "kistesó" a játékban),valamint még a legvadabb fiúk is elnéző mosollyal segítették és várták türelmesen,míg az én Lányom végre belerúg ötödszöri próbálkozás után a labdába:-)).Ennek azért voltak látható következményei is,sebek,kék foltok és sok-sok elhasznált könnyes-mocskos papírzsepi formájában:-)).
Még mindig elég hisztis és akaratos tud lenni,mostanában azzal borzolja a kedélyünket,hogy folyton "éjjes",de persze nem,és reggelire "pajadicsomoshúsdombócot" vagy "sültpumpit" szeretne,esetleg csokit-túrórudit-tejszeletet.Amikor normális kajával kínálom,ami az adott napszakhoz illik,na,akkor rájön a dili és pörög,mint a zománcoslavór és alig lehet csitítani.Ezek jó kis játszmák,mert biztos vagyok abban,hogy ha éhes lenne,megenné pl. most is a vajaskenyeret pulykamellsonkával és paradicsommal és nem szívná a véremet:-).Amúgy az étvágyéval semmi gond,nagyon jól eszik,szinte mindent,legújabb kedvencei a töltöttpaprika főtt krumplival,a palacsinta akár húsosan is,na és persze maradtak a tészták is,pörivel vagy spagetti formájában.Újabban él-hal az almáért,egészben kéri és meg is eszi szépen,ennek direkt örülök,tényleg erősödnek a fogacskái és a rágóizmai.
Játékában is sokat fejlődött,a szerepjáték már egyértelműen megfigyelhető,elmélyülten és hosszan tud játszani,ilyenkor jókat derülünk,persze csendben,mert bizony megjelennek a család gyakran ismételgetett szófordulatai és a közelmúlt eseményei,Nórikára lefordítva.Nagyon és egyre jobban szereti a pónikat,lovakat,mostanában is jó néhányszor lovagolhatott.A másik favorit pedig a csiga...mindenhol gyűjti,cipeli lelkesen a nyálkás kis állatokat keresztül az egész városon...szerencsére,mire hazaérünk,sikerül rábeszélni,hogy ne hozzuk be a lakásba,inkább engedjük el a kiskertben a ház előtt:-).Persze másnap,vagy később sírva keresi őket és nem érti,hogy hova tűntek, pedig "éppen ide tettem őket,Anyaa".
Rettegve fél a légytől,a hangyától és a szúnyogtól,a nagyobb bogarakat pedig gyűjti,simogatja és imádja,mint a csigákat:-).Mondjuk én épp ezektől kapok hidegrázást,de szó szerint,szerintem el is ájulnék,ha mondjuk egy rózsabogarat meg kellene fognom...próbálom moderálni magam,mikor mutatja a legújabb "szerzeményét".
Mostanában vannak félelmei is,a sötét,az égzengés-villámlás,szörnyek,banyák és sárkányok formájában.Sajnos ezeket valószínűleg az oviban szedte össze,itthon nagyon ügyelünk,hogy ne "segítsük" félni,mindig mindent elmagyarázunk,megmutatunk Neki,itthon semmi sem "félelmetes" vagy "ijesztő",ezért gondolom,hogy talán az oviban a társak "művelték ki".Dehát ez elkerülhetetlen,azt hiszem!
Már nagyon ránk fért a pihenés,sok izgalom volt ebben az évben is,de szerencsére az elmúlt jó két hónapban nem volt beteg a Nórika egyáltalán!!!Nemsokára a Gábor is szabin lesz és három teljes hétig együtt leszünk,mi hárman!!!Közben elmegyünk egy hétre Zalakarosra,kaptunk üdülési csekket,így a cél a MenDan Hotel!!!Mivel alapjáraton wellness szálloda,így nem fog bezavarni az időjárás sem.Sosem felejtem el,hogy 2010 június 2.-án télikabátban és csizmában mentünk dolgozni!Aztán kb. 4nap múlva már csak a póló-rövidnadrág-papucs volt az elviselhető.Hihetetlen hőingadozások voltak sokszor nemcsak egy hét alatt,hanem egy nap leforgása alatt is,ez nagyon megvisel mindenkit,nehéz türelmesnek lenni...egyszer túlpörögtek a gyerekek,a következő pillanatban meg majd' elaludtak "egyálltóhelyükben",de ez a felnőttekkel is így volt,sokat tanultunk toleranciából!!!
Voltunk lakodalomban is,egyik volt kórustársam Lány ment férjhez.Nagyon várta a Nóri,mindent elmeséltünk,milyen egy lagzi.Lelkesen öltözködött,készülődött,selyemharisnya,hófehér cipő,szép ruha,hajpánt,még "sminkelt" is,aztán a lagzi helyszínén azonnal "megleptek" minket a csodálók és itt elszakadt a cérna...sírva kérte,hogy azonnal jöjjön Érte a Papa és vigye el,nem érdekli sem a menyasszony,sem a vacsora,sem a tánc...csak innen el.Szóval Nórika első lagzis mulatozása kemény fél óráig tartott:-).
A héten megkapja az első kullancs-elleni védőoltását is.
Hamarosan jönnek a friss fényképek is!!!
Remélem,sikerült megnyugtatnom mindenkit,hogy rendben vagyunk:-)!!!


glitter-graphics.com

1 megjegyzés:

Pont.én írta...

Örülök, hogy jelentkeztetek! Annyi mindent írtál, meséltél, hogy azt sem tudom mire reagáljak!
A kaja... azt ismerem! Reggelire a pattogatottkukorica a sláger nálunk.... De irtó toleráns a gyermekem, és mindent okosan megkérdez, hogy eheti-e... Azt hittem nehezebb lesz a kis hisztigéppel megértetni a tejmentes életet!
Csodásan ügyes Nóri! Szerepjáték, beilleszkedés...
Várom a képeket!