2008. március 23., vasárnap

Édes Nórika!

...már majd 1 hete benn voltam a kórházban,de Te semmivel sem jelezted,hogy kikívánkoznál.Ugyanúgy,ahogy a 8 hónap alatt végig,vígan mocorogtál(kivéve NST-n) és növögettél a pocakomban.Így akkor sem ijedtünk meg,mikor a Dokibácsink elutazott egy konferenciára,mert mint Ő is mondta,van még idő.
Aztán az 5.nap estéjén,2nappal a születésnapom után,épp az Apával folytatott telefonbeszélgetés után,megváltozott a mozgásod,és ez fájt!Aztán megint és megint,szabályosan,5 percenként.
Épp 36 hetesen jelezted:jó lenne kibújni!Szerencsére az ügyeletes Dokibácsi és a Nővérkék is így gondolták.Hiába haladtunk azonban szépen,nyugodtan,Te és én az Úton,észrevette,hogy nem érzed jól Magad,ezért úgy döntött,segít Neked és egy kis vágáson át kibújtat a pocimon keresztül.Nem fájt,mert kaptam gyógyszereket és miközben az Apukád és a Mamiék kinn izgultak a folyosón,Te megszülettél!
Annyira kiabáltál,hogy mindenki nevetett és Apáék is hallották kinn!Sírtam örömömben,amikor odahozott a Nővérke hozzám és Te nagy komolyan és kicsit álmosan rámnéztél!Már akkor is egy kis Gyönyörűség voltál!Apának így kívántunk közösen boldog névnapot!
Pár napig még benn kellett maradnunk a kórházban,Apa minden nap jött hozzánk és a Mamiék is,meg nagyon sok ismerős.Mindenki Téged akart látni és egy ablakon keresztül meg is mutatott a Nővérke.
Mikor látta a Dokibácsi,milyen szépen szopizol,haza is engedtek minket.
Néhány hétig,míg mindketten megerősödtünk,Apa és a Mamik itt voltak velünk,vigyáztak Ránk,főztek finomakat.Te pedig alaposan megismerkedhettél Apukáddal is.

Sosem felejtem el az első közös sétánkat:gyönyörű tavaszi idő volt,kb. 15°C és mi Apával felöltöztettünk Téged,sapkát húztunk a kis fejedre,kabátot adtunk Rád és mikor már mozogni se tudtál a sok ruha alatt,pólyába tettünk aztán be a narancssárga kocsidba és még be is takargattunk egy pléddel (tényleg így volt!).Így indultunk az első útra.Végig nyugodtan,csendesen szundikáltál,de mi legszívesebben minden útegyenetlenségen átemeltünk volna,annyira zötyögött a kocsi.Legalábbis úgy láttuk!Persze se akkor,se azóta nem gurult le a bucid a szép kis nyakadról,sőt,egy idő után ha nyűgös voltál,direkt "rázósra" vittünk,akkor rögtön megnyugodtál és elaludtál.

Ez alatt az 1 év alatt megtanultunk vakon megbízni egymásban!Tudhattad,hogy ha bármi baj van,valamelyikünk rögtön ott terem és segít.Cserébe Te is rengeteget segítettél nekem,mikor mindenkinek vissza kellett menni dolgozni és kettesben maradtunk és én nagyon féltem,hogy mindent jól csináljak.Te viszont nagyon aranyos voltál,és vagy azóta is!Nyugodt,kiegyensúlyozott,mosolygós,de néha nagyon komoly Baba.
Ok nélkül,"csak úgy",hisztiből,sosem sírtál!
Érdeklődve és egyre nagyobb örömmel,kíváncsian figyelted próbálkozásainkat,amivel szórakoztatni akartunk.
Pár hetesen,mikor fájt a pocid,Apa fáradhatatlanul símogatta,vagy járkált Veled,de nagyon sokszor ott volt velem is,mikor már nagyon fáradt voltam,mert nagyon szerettél szopizni,éjjel-nappal.
Te most ugyanolyan fáradhatatlanul "sétáltatod" Őt,mert tudod,hogy ez az Ő legnagyobb öröme,ha meggörnyedve,két kis kezedet tartva,segítve,lépegethet Veled,ösvényt taposva időnként két méteres vonalon a szőnyegbe.
Mindig tartogatsz egy csak nekem szóló,különleges mosolyt,ha fáradt vagyok,vagy rosszkedvű.

Ez alatt a rövidke 1 év alatt úgy összeszoktunk,hogy elképzelni se tudnánk Nélküled az Életet!
Majdnem négyszer annyit nyomsz,mint születésedkor,20 centit nőttél!Megtanultál enni-inni,nevetni,különbséget tenni éjjel és nappal közt,forogni,ülni,mindenfélét megfogni,megszaglászni(ez nagyon édes),fecserészni,járni,7 fogad lett...
Kialakítottad,-és milyen jól- a napirendünket,azóta is ezt használjuk.
Tudjuk,ha fáj valamid,ha örülsz,esetleg bosszankodsz.Hihetetlenül büszkén tudsz ránk nevetni,ha valami sikerül!Mindez nagyon nagy szó,mert beszélni még nem tudsz(legalábbis sajnos nem értjük amit mondasz,pedig "osztasz" minket rendesen),de a nyugodt és derűs kis arcocskád láttán úgy gondoljuk,jó úton járunk!

Ez a Húsvét már más,mint a tavalyi,vagy eddig bármelyik!Mert Te is velünk vagy!Már túl vagyunk az első közös tojásfestésen is és bízom benn,hogy legalább akkora meglepetést látunk majd az arcodon,mint Karácsonykor!Remélem,jól tűröd majd a sok "hajcihőt",sok embert és sok utazást...Mindenki nagyon szeret Téged és látni akar!

ÉDES NÓRIKA!
1. SZÜLETÉSNAPOD ALKALMÁBÓL SZÍVBŐL KÍVÁNUNK NEKED MINDEN SZÉPET ÉS JÓT ÉS NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT!
Anya és Apa

10 megjegyzés:

Ewus írta...

Nagyon-nagyon sok szeretettel kívánunk Nórikának Boldog szülinapot! Millió puszi:
Ewus, Gréti, Apája, Lívi, Niki, Alex

Pont.én írta...

Isten éltessen sokáig, nagy-nagy boldogságban Anyával és Apával egyetemben! Puszi
CsengeBaba, CsillaAnya és ZsoltiApa

Névtelen írta...

Szia Nórika!
Bizony,hamar eltelt ez az 1 év,én is mindenre tisztán emlékszem,mi történt akkor,és azóta.Anya nagyon szépeket írt,mi mindenen mentetek keresztül.Csatlakoznék szüleidhez,és kívánok Neked nagyon-nagyon sok boldog,vidám,örömteli szülinapot!ISTEN ÉLTESSEN KICSI LÁNY!Bogikery

kingu írta...

Kedves Nórika!
Elszámoltam magam, azt hittem kedden lesz a szülinapod. Ebből is látszik, hogy mennyire gyorsan megnőttél!
Nagyon Boldog Születésnapot Kívánunk Neked!!! Sok Puszi:A Czupi család

REgi írta...

Kedves Nóri baba!

NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED!!!

Isten éltessen sokáig erőben, egészségben, szeretetben!!!

Kata! Már nagyon vártam a TI születés-történeteteket!! :)

Nektek sok örömöt, türelmet kívánok leánykátok nevelgetéséhez! :)
És persze még több babát! Már ha Isten (és ti is! :) is úgy akarja! ;)

SKata írta...

Kedves Grétiék:)))!Köszönjük a köszöntést:)!

SKata írta...

Cseng,Csilla,Zsolti:)!Köszönjük a jókívánságokat:)!

SKata írta...

Kery!Köszi,hogy gondoltál Rá:)))!

SKata írta...

Kingu!Köszi szépen:),ezek szerint nem találtátok meg a "valamit",amit nem vittem fel az ajtótok elé:DDD!

SKata írta...

Regi,köszönjük szépen:)!A "várandósság" cimke alatt többet is olvashatsz:)!