2008. március 31., hétfő

Zsiri,az alvósállat

Ma vettünk egy mély lélegzetet és megint kimostuk a Nórika állatkáját.Ez a "megint" úgy hangzik,mintha hetente mosnám,pedig az egy év alatt ez a harmadik...A korábbiakból tanulva nem mosószerrel-öblítővel végeztem ezt a műveletet,hanem tiszta forróvízzel.A hatás így is kielégítő,valamennyi "Nórikaszaga" is megmaradt,szóval a kecske is jóllakott,de a káposzta is megmaradt!Így már nyugodtan fogom akár hetente is fertőtleníteni.
Minden ellenérzésem ellenére a Gábornak lett igaza és nagyon bevált a járóka!Mindent kipakoltunk belőle és a Nóca nagyon élvezi,hogy körbe-körbe járhat,ácsoroghat,átkapaszkodik egyik oldalról a másikra,el-elengedi egy kézzel a kapaszkodót,szóval "bátorkodik".Azért is nagyon jó,mert szinte ugyanolyan örömét leli így az ácsorgásban,mintha fognánk a kezét és ha már végképp leszakadt mindenki dereka,jó alternatíva!Persze csak addig szerintem,amíg meg nem tanul egyedül járni,mert akkor aztán illa berek,nádak erek....
Még három hét és a tömbösítés miatt vége a második félévemnek is az iskolában.Jó sok vizsgát is betettek a tanarak az utolsó konzultációkra,így májusra csak 1-2 marad és vége az első évnek.Akkor már "csak" a nyári gyakorlatok lesznek vissza új-és koraszülött,illetve gyerekosztályon,bölcsiben és esetleg gyermekotthonban.Erre az utóbbira nagyon nehezen veszem rá magam,mert egyszer úgy volt,hogy ott fogok dolgozni,de a felvételi elbeszélgetésen,mikor körülnéztem,annyira megviselt a sok hányatott sorsú,szomorú szemű kisgyerek látványa,hogy inkább visszaléptem.Nagyon csodálom azokat,akik ilyen helyen dolgoznak,de ez nem nekem való!
Annyira jó,hogy a Gábor mindig kap szabadnapot az ilyen sulis péntekekre,mondhatom,hogy majdnem jobban elvannak a Nócikával,mintha itthon lennék!Hiába,friss hús az Apa,új ötletek,jó játékok!

1 megjegyzés:

Pont.én írta...

Kitartást a vizsgákhoz! A járóka jóóóó! Csenge is nagyon szereti, és addig nyugisan elmosogatok, míg bent van. Tudom, hogy ott nem rántja magára a polcot... :S