2008. július 14., hétfő

Nórika-update,avagy hosszúhétvége,front és hisztik

Pénteken itthon maradt a Gábor szabin és mi nagyon örültünk ennek,már nagyon régen volt velünk ilyen hosszan!
Reggel,miután felkeltünk,kimentünk a Nagymamámhoz Szedresbe.Már előző nap telefonált,hogy vár minket mindenféle finomsággal a kertből és a baromfiudvarból,szóval mentünk.
A kocsi kicsit rendetlenkedett,mert folyton fel akart forrni a hűtővíz,nem ment a ventillátor valami miatt és a Gábor kicsit izgult a kánikulában,de semmi gond nem volt,holnap megy szerelőhöz a kicsi brűcink.
Szóval ebéd utánig maradtunk a Mamánál,aztán siettünk hazafelé,mert a Nóri derekasan elfáradt.El is aludt az úton és kicsit zokon vette a kiszállást.Fenn a lakásban le akartuk tenni aludni,de sírt nagyon,így ki is vettük és mivel állati meleg volt,kimentünk Domboriba.Persze ott sem aludt,mert fürödnie kellett,aztán meg sülthalat ennie és persze meztelenül bóklászni a fűben.Hazafelé az autóban elszunnyadt,és akkor már nem mertük hagyni aludni,fél7 volt,nehogy az éjjeli pihenés rovására menjen.Ahogy felértünk,hatalmas hisztibe kezdett,olyan fáldalmas sírással,hogy már attól féltem,orvoshoz kell mennünk,mert talán hőgutát kapott,vagy ilyesmi.Hányta-vetette magát az ágyon,ha levettük,el akart esni,ütött-rúgott.Ha szóltunk Hozzá,csak fokozódott az egész.Megijedtünk rendesen!Pár perc után megnyugodott,hatalmasat vacsorázott,meg játszottunk a kádban,de kiszállni nem akart,kezdődött az egész elölről!Miután lefektettük,még sokáig nyugtalanul forgolődott,sírdogált,újra és újra vissza kellett mennem Hozzá szeretgetni,meg ölelgetni,meg énekelni,mire elaludt.Reggelre kutya baja se volt!
A tanulság a következő:ezentúl délután megyünk látogatóba hosszabb távokra,akkor nem marad ki a délutáni pihentető alvás!Mert egyértelműen a felborult napirend és kialvatlanság okozza ezt!
Szombaton reggel kimentünk Anyukámékhoz a tanyára,Ők is megköszöntötték a Nórikát,virágot kapott,meg egy hatalmas "kincsesládát" a játékainak és pénzet.Jut eszembe,a Mamától is kapott virágot és pénzet,jó helyen lesz,mert kinőtte a Nike cipőjét.

Közérdekű közlemény:aki esetleg szeretné,nagyon jutányos áron átveheti a szépséges Rózsaszínt,18ésfeles és hát alig használt,újszerű állapotban van,nagyon jó első cipő volt,tartotta rendesen a kis lábát.Szépen megtanult Benne járni!

Szóval vittük magunkkal a kis felfújható medencéjét és kétszer is pancsolt benne.
Ebédre evett husilevest,meg rizst és tárcsán sütött husikát és hatalmasat aludt.
Káső délután hazajöttünk és még sétáltunk is egyet,mert ezen a hétvégén volt a Gemenc Kupa,ami bicikliverseny és volt sok látnivaló.Este is van ilyenkor egy "háztömbkörüli" verseny és azt nagyon szeretem,így a drága Gábor felajánlottta,hogy itthon marad a Babával,menjek csak be,nézzem meg!
Imádom Őt ezért (is)!
Találkoztam a Gyurcival,meg a Szilvijével,jól éreztük magunkat,remélem,jövőre már együtt is be tudunk menni!
Vasárnap már reggel 7-kor kukorékolt a Nóci (Anyukám szerint a gyerekek -annak idején a Tesóm és én is- hatalmas érzékkel választják ki a vasárnapot és ébrednek "embertelen" időpontokban-,még kicsit kornyadoztunk az ágyban,Ő meg jött-ment,intézkedett,ellenőrizte,változtak-e éjjel a dolgok,de nem.
Reggeli után átmentünk az Ágimamiékhoz,Ők is megköszöntötték az Uncsit,kapott egy kismotort Tőlük és egy body-t,majd erről is teszünk fel képeket.Finom ebéd után ottmarasztalták a Kicsit,aludjon Náluk,mi meg jöjjünk haza.Nagyot aludtunk,Ő kevésbé,már fél5-kor hazahozták.
Ekkor megint "idegsokkos" állapotba hergelte magát,mikor valamelyest megnyugodott,bevittük a központba sétálni,bár nagyon párás-meleg volt,de ott járt a levegő valamelyest.Ez jót tett Neki,úgy elfáradt,hogy bealudt fürdés után az ágyunkon,mint kiscsecsemő korában szokott.Nagyon édes volt,lógott füle-farka,ahogy vittük aludni.
Ma reggel ismét 7-kor ébresztett,de ahogy mentem érte,nagyon sértődött és lapos pillantásokat vetett rám,szóval adtam a teáját és ki is jöttem.Jól tettem,mert fél10-ig aludt még utána!Gondolom,tetszett Neki a jó kis hűvös levegő,nem volt olyan erős a hidegfronti hatás és most pihente a hétvége fáradalmait.Mire felébredt,Anyukám is berobogott,szabin van még szerdáig és nagyon jó kis délelőttünk volt!
Megkértem,hogyha jön a városba,ugorjon be a kedvenc turinkba és tetessen félre egy kis kertész-vászongatyát amit a kirakatban láttam,mert féltem,hogy megveszi valaki,mire besétálunk,de nem,mert elhozta Ő maga!
Sétáltunk egy nagyot együtt,vásároltunk ezt-azt és mindenki ment haza.Jól elfáradt a Nóca,alig ebédelt valamit,jobbára csak a joghurtot kívánta és több mint 3 órás mély álomba merült!Szerencsére ilyenkor sincs gond az éjszakai alvással,nem kell ébresztenünk.
Én elmentem a Regihez,vacsorára értem haza.Mesélte a Gábor,hogy ismét hisztizve-sírva ébredt a Lányunk,alig tudta kivenni az ágyából,úgy megfeszítette magát!Szegény kicsi Életem,nagyon megviseli ez a sok jövő-menő,-de legfőképpen a hideg-front!A Férjem bohóckodott Neki,meg bábozott és mindent bevetett,sikerült is megnyugtatnia,nagyon büszke vagyok Rá!!!!!
Kicsit sétáltak is,de megint gyülekeztek a sötét felhők,majdnem meg is áztak,épp felértek a lakáshoz,mikor szakadni kezdett az eső.
Este szokás szerint együtt fürödtünk,majd teázás,kicsi bohóckodás közösen a nagyágyon és már aludt is!

Megkérdeztem egy kedves óvónő Ismerősömet erről az újfajta viselkedésről és megnyugtatott,hogy 1,5éves kor körül ez teljesen normális,főleg,hogy pár perc alatt el is múlik,és azt jelenti,hogy nyiladozik az értelme!Egyébként emlékszem,hogy tavaly télen a Kingabarátnőm is hasonló gondokkal küzdött Atikájával,de aztán a Kisfiú kinötte.
Ámen!!!!!!!!!!!!!!!





glitter-graphics.com

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hű de sűrű programjaitok vannak ez igen..nem csoda,ha elfárad Nócibaba.Hát igen eljön mostmár ez az idő is,hogy a rendes szófogadó kislányokból hisztis hercegnő válik,ha még néhány percre is,de tényleg először ijesztő tud lenni. Sajnos ezentúl csak szaporodni fognak ezek a dolgok,főleg,ha kialvatlansággal ,fáradtsággal társulnak. Túl kell vészelni ezt az időszakot,nem nagyon tudsz tenni ellene. Figyelemelterelés módszere bevállni látszik,de van mikor az sem segít.
Biztos szép dolgokat kapott Nóri,majd várjuk a képeket szeretettel.

Pont.én írta...

A próféta szóljon belőletek, és valóban úgy legyehn, hogy kinövik. Kb. 1 hete az én magzatom is hasonló hiszti-szagú jeleneteket produkál. És az ébredéseink is hasonlóak nap közben!
A párod nagyon jófej volt!
Puszi nektek
Csenge és Anyája

Névtelen írta...

Láttom jó kis programjaitok vannak.Nem unatkozik a kis Drágaság...

Ewus írta...

Ti sem unatkoztok látom:)
Lehet, hogy a frontok miatt hisztis kicsit! Gréti se találja a helyét:)

márta írta...

Egyszer olvastam egy olyan mondást egy többgyerekes anyától, hogy egy gyerek is lefoglalja a szülő minden idejét, tehát a több gyerek egyszerűen nem vehet el többet. De ezt végigolvasva jöttem rá, hogy tényleg így van. :)