2008. október 29., szerda

Védőnő

Ma összefutottunk a városban a Védőnőnkkel.Mindig így szoktuk mostanában,Nóri 6hónapos kora óta talán csak 2-szer volt nálunk.Mondjuk nem bánom már,mert ha olyan problémám van,úgyis felhívom.
Kérdeztem a Prevenarról,mondta,hogy már jó hónapja adják a városban és még eddig semmilyen mellékhatásról nem tudnak beszámolni,valamint a Nórika "asztmatikus" múltjára tekintettel Ő is melegen ajánlotta.
Érdeklődött,hogy voltam-e szemészeten a Babával,mert olyan ferde vágású a szeme,hogy kicsit bandzsának tűnik,de aztán rámnézett és bocsánatot is kért,mert észrevette,ugyanolyan a szemünk,icipicit behúz az egyik,szerinte nincs ezzel teendő.Ezt meg is erősíthettem,ugyanis megnézettem szemészeten a Csajszit még jópár hónapja,mikor az állandó szemgyulladásai voltak.Nincs a szemével semmi gond,maximum annyi,amit nekem is mondott annak idején a Gyerekorvosom,hogy felnőtt korában valószínűleg szemüveges lesz majd.Mármint távollátó,mert olvasó ugye mindenkinek kell majd előbb utóbb.Na és most itt van már a próba kontaktlencse a szememben (Ágika,köszi még egyszer!) és szemüvegem is van 19éves korom óta,azaz már 10éve (te jó ég!!!),amit általában iskolában,meg vezetésnél használok.
Aztán Ő is megnyugtatott a mászás-hiánnyal kapcsolatban.Ugyanis a Baba még mindig nem hajlandó mászni,felüléshez is kell egy icipici segítség(tényleg leheletnyi).Kérdezte,rajzol-e,mondtam,hogy igen,sőt elég szabályosan fogja a ceruzát,valamint csipegeti fel a papírdarabokat,morzsákat a szőnyegről,asztalról,tehát finommozgása összerendezett,rendben van.
Nagymozgása meg....biztosan megy,fut,tolat,egyedül lépcsőzik felfelé(na jó,fél kézzel támaszkodik a falon),lefelé segítséggel.Táncol,forog.Szóval ez is OK.
Azt mondta erre,hogy akkor nincs semmi gond,van olyan gyermek,akinél ténylegesen kimarad az a fajta mozgássor,mégsem okoz semmi idegrendszer eltérést vagy éretlenséget.Ezt egyébként egy mozgáskoordinátor óvónő Kolléganőm is megerősítette.




glitter-graphics.com

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon édes és ügyes Nórika... Szemészetre mi is készülünk.Én nekem 3éves korom ota szemüvegem van sajna. Remélem neki nem fog kelleni...