2009. február 15., vasárnap

Események tegnap óta -Pécs

Szerencsére semmi különös dolog nem történt velünk tegnap óta.Nórika egész jól van,kicsit nehezen viseli,hogy szinte egész nap az ágyban kell ücsörögnie,de a Gábor az este hazament és elhozta csomó játékát,így talán nem lesznek olyan hosszúak a napok.Már annyi cuccunk van itt,szerintem tök üres a lakás.
Mindenki rengeteget segít,ki hogy tud,vagy amit gondol.
Tesóméknál lakunk a kórházon kívül,nagyon tapintatosak és rengeteget segítenek,hogy a lehető legfájdalommentesebben teljenek ezek a napok.
Anyáék kitakarították a lakást,kivasalt Apukám,törölgetett,a Gábor egészen megdöbbent,mikor belépett az ajtón este,olyan rend volt...
Ágimamiék hatalmas ebédet készítettek és küldték el a Gáborral,este viszem is a Nórikának,a levesnek nagyon fog örülni.Meg a Nővérkék is,folyton jegyeznem kell,mennyit ivott (leves is beletartozik persze).De ilyen gondunk szerencsére nincs,tegnapi nap folyamán megivott a Kicsilány 1 liter almalevet,fél liter Hipp gyümilevet,meg némi teát (úgy egy kancsónyit).Ha nem lennének jók a véreredményei,meg is ijedtem volna,csak nem magas a cukorszintje,dehát annyira száraz benn a levegő,a szám már véres-cserepes,hiába kenegetem,nem csoda,hogy Ő is ennyi folyadékot igényel.
Holnap "műszakot" váltunk a Gáborral,én leszek mostantól a délelőttös,Ő pedig éjszakára jön.
Amit a legjobban utálunk a bentlétben,hogy nem lehet pihenni.Nappal ugye járkálás van,hiába a látogatási tilalom,éjjel meg kb. félóránként felébresztenek minket.Szerencsére nem abajgatnak sokat,csak 9-kor,mikor a gyógyszert kell bevenni(Convulex,szirup formában),de az infúziós Kislány nem volt valami jól.Tudom,hogy reménytelen álmodozó vagyok,de elképzeltem,milyen lenne a gyógyulás mindenkinek külön szobában,a saját családtagjával,neadj'isten kettővel is egyszerre...ennyiből jobb volt Szekszárdon,ott legalább ha van pénzed,a különlétre van lehetőséged.Mondjuk hosszú ideig mi sem bírtuk volna,mert 3000Ft volt naponta a különszoba,meg hogy én is kapjak ételt,ágyat.Bár mondtam,hogy kaja nem kell,ez benne van az árban.Emlékszem,mikor legutóbb bennvoltunk,Nórika gyanúsan nézegette az ebédjét,majd reménykedve kukkantott az én fedőm alá,hátha...de nem:-).Amúgy itt benn a leveseket megeszi,joghurtot-túrórudit is,de a legjobban a felvágottak csúsznak (főleg a szokásos Sága füstölt sajtos pulykapárizsi),mivel van hűtési lehetőség,vittünk be minden finomságot,hogy ki tudjuk egészíteni Neki a kórházi kosztot.

Engedjétek meg,hogy egyben válaszoljak a sok reménytkeltő és nagyon kedves és jóleső meg minden hozzászólásra!Szerintem így mindent elmondok és ennél jobban megfogalmazni nem tudnám,szóval fogadjátok szeretettel Tőlünk,Nórikától:
"Nehéz időszakaim legszörnyűbbikén
ott termettek körülöttem a barátaim.
Azóta,ilyen esetben,az első dolgom egyszerűen az,
hogy segítséget kérek." (Paulo Coelho:Válságok és csapdáik)

És itt van még egy Nórikának,hogyha elég nagy lesz majd és olvassa ezt,tudja meg,mennyire szeretjük:
"Három olyan dolog van,
amelyet mindig eltanulhat egy felnőtt egy gyerektől:
hogy kell ok nélkül örülni,
hogy kell mindig valamilyen foglalatosságba merülni,
hogy kell kíméletlenül kiharcolnia magának azt,
amit ő akar." (Paulo Coelho: Az ötödik hegy)


glitter-graphics.com

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok!
Nagyon örülünk,hogy most egy kicsit talán jobban van a Nórika.Az nagyon jó jel,hogy rengeteget iszik,és ahogy olvasom,az étvágyával sincs gond.Elhiszem,hogy nem egyszerű ott a kórházban,de ezeken a vizsgálatokon és a gyógyszerbeállításon sajnos túl kell esni.Kitartás!!!Remélhetőleg már csak pár napot kell ott kibírni és újra a megszokott környezetében lehet a kicsi Lány.Rengeteget gondolunk Rátok!Ezer csók!Puszika Nektek!Bogikeriék

Anikó írta...

Istenem, ez lehetetlen. Nem hiszem el! Veletek vagyok!Borzasztóan sajnálom szegény Nórikát! és titeket sem irigyellek... kitartást és jobbulást kivánok! Remélem kinövi, ugye ki lehet nőni? úgy emlékszem... fel akartalak hivni de nem merlek, nem akarlak zavarni. puszi nektek!

Pont.én írta...

Picit megríkattál! Erősek, ügyesek vagytok! Csak így tovább Nórika, ügyes lány vagy!!!!!!!!

Névtelen írta...

Drága Anyu!
Úgy szeretnék nektek segíteni!Ha mást nem akkor fogni a kezed, vagy mittom én.Mi a többiekkel itthonról gondolunk rátok és szorítunk nagyon. Gergőnek kell két hét múlva a kiscsajszi :D!
Vigyázzatok magatok és Nórikára!
Anita