2009. március 31., kedd

A bárányok...

Kb. 1hónapja az egyik Kisfiút nem hozta reggel az Anyukája,mert lett egypár gyanús foltja.Szerintük ételallergia,de a Dokijuk megállapította,hogy bárányhimlős!Aztán a múlt héten elkapta még két Kislány.Ma bejött egyikük Anyukája és nagyon megijesztett,mert azt mesélte,hogy nemrégiben volt egy szekszárdi Kislány,akit 17 nap alatt elvitt a bárányhimlő,felfalva a csontvelejét és a fehérvérsejtjeit.
Azonnal hívtam a Dokinkat,érdemes-e még ilyenkor beadatni,vagy rettegjünk és reménykedjünk csendben?!Azt mondta,akár még ma délután beadja,ha kiváltjuk.Több se kellett,persze...Tudom-tudom,az kirívó eset volt,talán ritkák azok a durva szövődmények,de ki merne kockáztatni???
Délutáni ébredéskor segítettem öltözni az egyik Kisfiúnak és akkor...megszédültem,kivert a víz és egyszerre rázott a hideg,mert a pocakján jónéhány elvakart pötty látszott,meg egy hólyag!Azonnal mutattam egy óvónéninek,aki mondta (naaagyon kedves volt),ez bizony bárányhimlő,két hét múlva betegek leszünk mi is a Nórikával!Kösziiii....
Felhívtam az Anyukát,aki megnyugtatott:azok,ha máshol nincs semmi,kis szemölcsök,az usziban kapták el,már van is időpontjuk a bőrgyógyászatra,ahol lefagyasztják majd őket.És ne haragudjak,hogy elfelejtett szólni.Mondtam,semmi gond!
Soha többet nem akarok már az életben így megijedni!!!!
Kétszer egymás után egy nap leforgása alatt meg végképp nem!

A Gábor gyorsan elvitte a Dokihoz,szerencsére nem kellett várniuk sokat,ketten voltak csak előttük a váróban.Egy hős volt a Kislányunk (meg az Apukája is),nem is sírt!
Egyikük sem.
Most várjuk a következő két hetet,mert akkor lehet hőemelkedése a védőoltástól a Nónninak és pár pötty is kijöhet,akkor meg kell mutatnunk a Dokinak újra.
Ha három hónapon belül nem kapja el a csoportban,akkor beadja a második adagot.



glitter-graphics.com

1 megjegyzés:

Mária írta...

Hát ez érdekes, hogy a szülő ételallergiának gondolta a bárányhimlőt.
Lányomnál láz is volt,az is egyértelművé tette, hogy más. Emlékszem, épp jöttünk haza az oviból, akkor jött ki rajta, alig tudott hazajönni a láz miatti fájdalomtól, levertségtől. A huga is elkapta. Atikám akkor még nem volt meg, így kimaradt belőle. De jut eszembe, ő hogy csinálta, hogy mostanáig nem szedte össze az oviban a bárányhimlőt?
Ez most engem is megdöbbentett, hogy egy kislányt 17 nap alatt elvitt. Nagyon szomorú.