2009. június 1., hétfő

Szeged...hááááááááát...

Életem leghosszabb és legrosszabb két hetén vagyok túl!
Élvezem a bölcsődei munkát és jó olyan helyen lenni,ahol betartanak minden módszertani előírást,jó ezt első kézből figyelni és tanulni.Kedvelem a Kolléganőmet és a Gyerekeket még jobban,de a légkör,a Dolgozók hangulata és a Vezetőnő viselkedése...teljesen kiborultam az első héten,rengeteget sírtam a megaláztatások miatti tehetetlen dühömben!Ebben a bölcsiben akkor sem dolgoznék,ha még utcaseprőnek sem vennének fel sehova sem!Nademindegyis,már csak szerdán-csütörtökön kell Szegeden lennünk és aztán sosetöbbet megyek oda vissza!Kár,mert a Város lenyűgözött,de elég nyomott hangulatban voltunk mindhárman,akik együtt béreltük ki egy ház felső szintjét,nagyon jó áron.Nem akarok már több szót és időt fecsérelni a bánásmódra,amiben ott részünk volt,legyen elég annyi,hogy két kismama a játszótéren "gettóbölcsiként" aposztrofálta a mi kis gyakorlati helyünket.
Itthon alakultak a dolgok,szépen elmúlt a Nónni mandulagyulladása,a Gábor példásan gyógyította,állítom,jobban rendezte,mintha itthon lettem volna!Le a kalappal(köszöni a biztató szavakat,nagyon örült:-) )!!!
Szerdán azonban délelőtt felhívott,hogy épp a Nórikáért megy,mert a Kolléganőm egész egyszerűen KITILTOTTA(!!!) a bölcsiből,hasmenés miatt!Igaz,hogy a szokásos egy helyett háromszor volt hígabb széklete,de nem volt bűzös,nem is hányt és láza sem volt!Hiába jeleztük már előre,hogy egész hétvégén,meg hét elején csak gyümölcsöt volt hajlandó enni szinte,valamint megivott egy jó adag aloe-levet is,de a Kolléganő ezt egyik fülén be,másikon meg kiengedte!Sírtam tehetetlenségemben,mert nem tudtam,hogy mit csináljunk!Gábor nem mehet sem szabira,sem táppénzre,hisz' kirúgják!Én Szegeden!Anyukám még nincs jól!Mindenki más dolgozik,betegen pedig nem bíznám másra a Gyerekemet!Nagy nehezen sikerült elintéznünk mindent,a Családunk szerencsére megint kitett magáért és Mindenki ott segített,ahol tudott,megoldottuk ezt is!!!!Hívom a Kolléganőt,hogy mit mondott a bölcsiorvos,aki pont szerdánként jár ki hozzánk.Jaaaa,hát nem mutatta meg Neki,inkább saját szakállára döntött így !Tudva,hogy milyen nehéz helyzetben vagyunk...hogy csak hányás,bűzös széklet vagy láz esetén tilthatunk ki gyereket,egyébként csak a bölcsiorvos dönthet!Ja,és még azt is mondta,hogy "nincs kivételezés"!!!!!Szerencséjére ezt nem velem közölte...Mondjuk negatív megkülönböztetés is létezik és ez az!És nem kértem sosem megkülönböztetést sem a Lányomnak,sem magamnak,hisz' mi vagyunk az elsők,akik egy köhintés után azonnal orvoshoz visszük a Gyerekünket,nehogy az asztma,vagy az epilepszia kitörjön,de vannak,akiknek a gyereke folyamatosan olyan sűrű zöld takonnyal és köhögéssel kénytelen élni és járni rendületlenül,hogy majd' megfullad...mégsem tilthatjuk ki,mert NINCS LÁZA VAGY HŐEMELKEDÉSE!!!!
Mondanom sem kell,hogy a Nórikának azóta sem volt egyetlen hasmenése sem (aznap sem!),teljesen jól van!Mondjuk nekem a hasmenés nem azt jelenti,hogy 7-11-ig háromszor,hanem 5-10percenként,folyamatosan.
Szóval készülök egy jó kis kijózanító beszélgetésre jövő héten!
Végre hazajöttünk pénteken és a fogadtatás....Nórika folyamatosan puszilgatott,meg bújt,meg ölelgetett,meg piszéztünk,meg ült az ölemben és ismételgette:"Anyaci haza!".És "Szerecc,én is!". Majdnem megzabáltuk,annyira örült nekem,meg hogy végre együtt vagyunk mi hárman!
Az elmúlt héten mintha átszakadt volna valami gát,elkezdte mondani az összes eddig hallott mondókát és énekelget,hangicsál,ismerős dallamokra halandzsázik és csak mondja és mondja...Eddig mindig csak figyelt és hallgatott és mondta,hogy "Még!",mi meg ismételtük százszor is,amíg csak akarta,most meg Ő is elkezdte mondani őket.
Meg nagyon vicces,mert folyton valami Pistabácsit és újabban Dénest is emleget,pedig nem is tudjuk ki ezek,nincs is ilyen nevű ismerősünk,nagyon jókat derülünk ezen!
Szombaton volt a Testvérem 24. szülinapja,ajándékul elénekelte Neki telefonon a Nónni a "Hinta-palintát" és az elmaradhatatlan "Boci-bocit",vasárnap igaziból is köszöntöttük, a szőlőben grilleztünk Anyukámékkal,nagyon jól érezte Magát kinn a Puszedli..
Ma pedig az Ágimamiéknál ebédeltünk,nagyon jól evett a Nórika,produkálta Magát az asztalnál,táncolt, meg bohóckodott folyton.Mindenkit levesz a lábáról!
Egyébként Fesztiváloztunk,meg takarítottunk,meg ilyesmik.
Nagyon jól telt a hosszú hétvége!
Kedden még itthon leszünk kettesben a Csajszival,aztán szerdán hajnalban visszamegyek kicsit Szegedre.Csütörtökön levizsgázunk és sietünk haza.

Az írásbeli záróvizsgám 4-es lett!




glitter-graphics.com

2 megjegyzés:

Pont.én írta...

Háááá, hallod katám, neked is kijutott! A dolgozatod nagyon tetszett, gratula az írásbelihez, és ahoz, hogy kitartotok a Gettó-bölcsiben!
Ami a kolleganődet illeti, az édesanyukájatérdekalácsa. Ha nem tud dönteni akkor doki, mi az, hogy csak úgy, egymaga hoz meg egy ilyen döntést, amihez nem ért.... Csókoltatom!
Nórika okos fejére nagy pusszancs!

Névtelen írta...

Hello-bello!
Végre hallani valamit felőletek!Elhiszem,hogy nem volt túl kellemes az elmúlt 2 hét,de vigasztaljon a gondolat,hogy már csak 2 napot kell ott lenned,és vége!Gábort minden elismerés megilleti!Nagyszerű Apuka!Nórika pedig továbbra is nagyon ügyes!Reméljük,tudunk már végre találkozni!Szombat?Vasárnap gondolom szülinapoztok,ugye?Addig is kitartás és a szegedi 2 naphoz egy kalappal!Puszi!Bogikery