2009. november 27., péntek

H1N1-új fejezet

Itthon fekszem betegen még mindig,Calici barátom nehezen akar tőlem megválni,de azért javulok.
Nézem a TV-t és eléggé átértékelődtek bennem a dolgok H1N1-fronton.Hallgatom a sok híradást az újabb megbetegedésekről és őszintén megrémít ez a rengeteg durva mellékhatás és a kisgyermekek lélegeztetőgépen...
Nézem a HírTV-t,egy összefoglaló kisfilmet,amit orvosok,gyógyszerészek,az Országos Tisztifőorvos közreműködésével készítettek és rosszul vagyok!
Elég!
Nem bírom a bizonytalanságot,az aggódást,lesz,ami lesz,oltatunk mégis.
A Gábor és a Nórika ma kapják meg,én érthető okokból még nem tudom elhagyni a lakást,de jövő hétre már bejelentkeztem az üzemorvoshoz.
Kész.
Tesómék is kérték-kapták,semmi bajuk egyelőre.Illetve a Bobbinak volt egy napig végtagfájdalma és láza,de az el is múlt.Nagyon szívenütött a racionális gondolkodású,sosem hisztériázó Testvérem egy mondata,mikor felhívtam,hogy mégis lesz oltás nekünk is:"Nem akartok meghalni?"-kérdezte.És igaza van!Nagyon a homokba dugtam eddig a fejem,a hétköznapi lótás-futásban nem volt idő a híreket nézni-hallgatni,most viszont rám zuhant a nagy magyar valóság:járvány van!
Mindenki gondolhat rólam,amit akar,írjátok is meg,szeretném tudni a véleményeket,de belátom,tévedtem,és nem akarok ezért a tévedésért nagy árat fizetni.Meg semmilyet sem.



glitter-graphics.com

11 megjegyzés:

kacskaringopia írta...

Gyors gyógyulást! Mindenki maga dönti el, hogy áll hozzá a témához, ezért nem szabad senkit elítélni!

Névtelen írta...

Hello kis beteg!
Először is remélem,calici barátod mielőbb megunja a Veled való együttlétet,és hosszú időre hanyagolni fog!Jobbulást!Másodszor pedig egyetértek Veled az oltással kapcsolatban.Már lassan minden nap a híradót azzal kezdik,hogy újabb áldozata van a vírusnak.Én az elejétől fogva úgy voltam vele,hogy jobb féni,mint megijedni.Mert ha már az ember elkapta,után már kár azt mondani:miért nem oltattam be magam?.Így legalább az ember elmondhatja,hogy én mindent megtettem annak érdekében,hogy elkerüljem.Reméljük,hogy el is kerül mindannyiunkat!Szerintem jól teszitek,hogy beoltatjátok magatokat!Biztos,ami biztos!Persze ez mindenkinek a saját döntése.
Jó egészséget Mindhármotoknak és vigyázzatok Magatokra!Sok puszi!Bogikery

PAMIS Takarító Kft. írta...

Mint a múltkor is írtam, mi beoltattuk magunkat.
Én épp ma kettő hete, a feleségem 3. hete, a gyerekeknek meg kedden lesz kettő hete.
Semmi mellékhatása nem volt egyikünknek sem.
Orvos nem vagyok, viszont szerintem nálad van egy kis bibi, ugyanis jelenleg le van a szervezeted gyengülve. Ha beadatod magadnak a vakcinát, lehet, hogy okozhat mellékhatásokat. Nem arra gondolok, hogy lebénulsz, meg ilyen hülyeségeket, hanem arra, hogy a vakcinában egy elölt vírus van, amit egy egészséges toppon levő immunrendszer kipipál. Viszont a Tied most nem az a calici barátod miatt. És lehet, hogy előjön egy kisebb influenza tünetű megnetegedés. Betegen meg ne oltasd magad be!!! Ha teljesen meggyógyultál, és toppon van az immunrendszered, akkor oltasd be magadat, viszont remélem meg addig nem kapod el, ugyanis calici barátod miatt meg most le vagy gyengülve.
Gábornál meg Nórikánál meg reméljük nem lesz gond.
Egy kis izomfájdalom lehetséges, mivel az izomba adják be, illetve kis influenza tünetek jelentkezhetnek.
Mi nem bántuk meg, hogy beadattuk magunknak, szerintem jól tettük.
Életemben nem írtam ilyen hosszú kommentet:)

SKata írta...

Kacskaringopia,Bogikery,köszönöm a kedves szavakat!!!!Úgy érzem,a kevésbé rossz döntést hoztam meg,amit lehetett adott szituációban!Tulajdonképpen elégedett vagyok:-)!

SKata írta...

Drága PI,kissé felizgattad Magad,úgy érzem:-))!Bocsánat,rosszul fogalmaztam valszeg:nem adatom be magamnak most,talán majd a jövő hét végén,majd meglátjuk!
Köszönöm az aggódó szavaidat,de azért még ép eszemnél vagyok:-)!
Értékelem,hogy nekem írtál először ilyen hosszút:-)))),jólesik!

SzKriszti írta...

Ugyanezeken az aggodalmakon megyek keresztül én is. Még nem hoztam meg a végleges döntést. De már félek boltba menni, buszra szállni... így megy mi értelme? Akkor inkább oltsunk.

PAMIS Takarító Kft. írta...

Hát pihegtem is már az utolsó mondatoknál:D

Katonab írta...

Szia! Először is gyógyulást!
Mi is mindannyina beoltattuk magunkat. Nálunk (én és barna) nem is volt semmi gond, de tényleg nagyon oda kell figyelni hogy az immunrendszered rendben legyen. Marcikában valószínűleg már bújkált valami, és az oltás sajnos kihozta, így pár napig betegeskedett, de nem volt vészes az sem (hőemelkedés, köhögés)de sztem is várd meg amíg teljesen felépülsz!!!

Aniko írta...

basszus, az előzöt a barna accountjáról küldtem, ne tedd ki légyszi!
majd megirom az enyémről!
köszi és puszi!

SKata írta...

Szilb,hát ez készített ki engem is:akkor most sehova se menjek Vele???De meddig?És hozzánk se engedjek senkit?De meddig???Így hoztam a döntést végül...

SKata írta...

Anikó Drága,kitettem mégis,remélem,nem orrolsz meg rám emiatt!!!Épp tipródásban vagyunk egész nap,de ezt megírom majd postban is és sikerült kicsit megnyugtatnod!!!Ugyanis a Nórika elkezdett ma köhögni és kissé taknyos lett,holott tennap még kutya baja se volt,ill. picit porszizni kellett,de semmi egyéb.Tehát télleg nagyon oda kell figyelni,nem úgy,mint más gyerekoltásoknál,ahol elég,ha nem volt lázuk az előző néhány napban!
Köszönöm Neked,legjobbkor a legjobb helyen:-))!