2010. január 10., vasárnap

AVATAR

Naytiri


Kétszer láttuk moziban,3D-ben és néhányszor itthon is (persze kalózmásolaton),de még mindig nem tudok magamhoz térni!Az első alkalom után semmi másra nem tudtam gondolni,még éjjel is ez járt a fejemben!
Ennél nagyszerűbb,monumentálisabb,meghatóbb,látványosabb,csodálatosabb -és még sorolhatnám a jelzőket,csak nincsenek szavaim-,filmet még életemben nem láttam!!!Biztos a 3D technika is rájátszott erre,de azt hiszem,James Cameron olyat alkotott,amit nehéz lesz felülmúlnia bárkinek is,még jó ideig!!!
Mikor vége lett,nagyon nehezen álltam fel,teljesen a hatása alatt voltam,és mikor körülnéztem és láttam,hogy az egész terem szinte megbabonázva ül a helyén és zavartan vigyorognak egymásra,majd úgy szedelőzködnek össze,éreztem,hogy mi itt most közösen éltünk át egy nagyszerű élményt és mind részesei vagyunk ennek a csodának!Úgy éreztem,életem végéig ott ülnék és nézném,hogyan él tovább Naytiri és Jake Sully...Végre egy tündérmese,ami úgy végződik,ahogy kell:a Rossz meglakol,és nem támad fel még ötször,a Jó pedig elnyeri méltó jutalmát és minden jólvan,ahogy van!Romantika,tudomány,sci-fi és akció egyben.Azóta is bennem motoszkál egy olyan érzés,hogy ez nem lehet mese,hogy a Pandora bolygónak és a Na'vi népnek léteznie KELL!!
Fantasztikus a magyar szinkron,alig tudom elhinni,hogy eredetileg nem magyarul beszélnek az amerikai színészek,annyira élethű!Nagyon érzékenyen sikerült visszaadniuk minden érzelmet,hangulatot!
Azt is tudom,hogy jónéhányszor meg fogom még nézni itthon,
és már alig várom az áprilist,amikor állítólag megjelenik majd dvd-n is!
Ja,és egy jó hír a többi rajongónak:-) :azt olvastam,hogy 2011-ben Cameron nekiül a második résznek is és 2012-re tervezi a harmadik,befejező rész forgatását is!!!!
Aki látta Közületek,kommenteljen legyen szíves,kíváncsi vagyok,ki hogyan élte meg!



glitter-graphics.com

5 megjegyzés:

Ewus írta...

Én majd csak hétvégén tudok kommentelni, szombaton nézzük, már nagyon várom :)

Zsófi írta...

Azt hiszem az előző megjegyzésemet is ide írtam,pedig az nem ide való,bocsi.
Szóval a film!
Mi 1-hete láttuk és szinte én teljesen ugyan ezt éltem át:)Annyira egy szuper film,hogy az nem is igaz!!!!!!
Nálam ritka az olyan,hogy egy filmet többször megnézek,de erről úgy jöttem ki a moziból,hogy AKAROM még nézni!!!!Ezt tuti még párszor látni fogjuk!

Pont.én írta...

Kata! Sajna moziban nem láttam, de ha megnézném sem lenne ugyanaz az élmény, hiszen az angolom nem olyan jó, a román felirat olvasása meg elvesz a 3d-s élményből.... de nekem is tetszett a film. Majd még én is meg fogom nézni újra, és kíváncsian várom a folytatást. Remélem nem okoz majd csalódást mint pl. a Matrix esetében!

kacskaringopia írta...

Én csak itthon láttam, de biztos a 3D hiánya miatt és a rosszabb minőség is rájátszott, annyira nem sokkolt, a mondani valója nagyon jó, és a képek is csodásak, biztos megnézem majd ha kijön a dvd.

PAMIS Takarító Kft. írta...

Láttuk mi is, valóban nagyon jó volt.