2007. október 31., szerda

Örülni kéne

Végre mi is autótulajdonosok lettünk!!!!
Eddig is nagyon szerettük a Zasztit,de mostantól még jobban fogjuk,hisz a MIÉNK!Ünnepélyesen átadták tegnap este a Karcsiék.Itt áll szépen csillogva a ház előtt,holnap azzal megyünk ebédre Anyukámékhoz,aztán meg a temetőkbe.Olyan szerencsénk van ráadásul,hogy a házunktól 3perce épp a mai reggel tettek ki egy "Garázs kiadó" papírt,így továbbra is garázsban tartjuk,ahogy eddig a Karcsi is.
Örülnöm kéne,de nem tudok még teljes szívből,ugyanis szombat óta olyannyira akadozik a tejellátás,hogy ma este már nem is tudott szopizni a Nórika,csak pár cseppet.Eddig annyi volt "csak" a történet,hogy lassabban váltódott ki a tejleadó reflex(3-5 perc helyett 20perc),de énekelgettem és kitartott addig a Nóri és már úgy éreztem,javul a helyzet.De most...mindenki azt hajtogatja,tartsak ki,de nincs jó kedvem.Valószínűleg most éhes se volt annyira,mert végül letettük aludni és rögtön el is aludt,de nem szeretném,ha végleg elapasztaná a tejemet.Ugye a kereslet-kínálat elv,ha kevesebbet szopik,kevesebb lesz,ha többet,több termelődik.Az iskola miatt nem szeretném "visszaszoktatni",de abbahagyni se.Szóval kitartok valahogy.Még jó,hogy már mindent eszik,különben már megőszültem volna tutira!Ha hajnalban se jön össze,megteáztatom,de nemtom mi legyen,persze megint ünnep,senki se dolgozik,még a védőnőt se tudom felhívni!Aki mellesleg ránk se nézett,mióta elkezdtem elválasztani a Nórit,tehát kb.2,5hónapja!Végülis mi gondom lehet?
Megpróbálok többet enni-inni,de nincs kedvem semmihez.Lehet,hogy vitamint kéne szednem?Megint jobban hullik a hajam is,folyton fáradt vagyok.
Ma este nagyon jó volt,lejött a Tesóm,rengeteget nevettünk.Ő is azt mondta,nyugodjak meg,majd szopizik reggel,ha éhes lesz.Egyébként kicsit furi a dolog,mert ahogy megpróbáltam kicsit fejni,jött a tej.Nemtom,mintha nem szopott volna rendesen a Baba,csak cumizott...nem akarja már?
Na,mindegy,éhenhalni nem fog,megpróbálok megnyugodni,aztán hétfőig majd meglátjuk.
Volt már hasonló eset,akkor viszont volt tej bőven,de négy napig alig-alig akart szopni a Nórimóri,sírt,megfeszítette a hátát,sztrájkolt.
Van ilyen,szopási sztrájk.3-4 hós és 1éves kor körül.Ilyenkor nem szabad abbahagyni,cselezni kell a mellretétel pozíciójával,helyszínnel,jobb egyedül,nyugalomban próbálkozni.Hajnalban is jó,mert akkor félálomban talán türelmesebb a Baba.Nálunk az vált be,hogy olyankor senki sincs nálunk,a Gábor se járkál,szép csendesen megy a TV,és végül rendbejön minden.
A lényeg,hogy nem szabad tápszerezni,mert ha nem kap esetleg teán kívül mást,éhes lesz és szopni fog.De ha tápot kap,végleg befejezhetjük a szopit.
Aztán persze a 4.napon már szopott volna,akkor meg már kevesebb tej termelődött,kellett pár nap.Most is ezt kéne kibírnom,az ideg se segít,de ez egy ördögi kör:idegeskedsz,mert nincs tejed,de ha idegeskedsz,nem is lesz.Jópofa a női test,nem?
A hétvégén egy esszét is meg kéne írnom,"érdekes" módon a választott témám:"Az egészséges csecsemő étrendje az első 6 hónapban".

Nincsenek megjegyzések: