2008. február 25., hétfő

Vélemény-örülünk

Ma voltunk a gyermek-tüdőgyógyász Doktornéninél.Természetesen a váróban összefutottunk egy ismerős Anyukával és Kisfiával,és mivel kis csúszás volt az időpontokban,kötelességének érezte,hogy halálra rémítsen a Nóri betegségével kapcsolatban,meg úgy általában is.Igyekeztem olyan keveset mondani,amennyit csak lehetett,hogy ne legyek udvariatlan,de Ő pillanatok alatt felállította a "diagnózist" és már osztotta is az észt.Végre bekerültek...mit mondjak,nem bántam a várakozást,legalább össze tudtam szedni a gondolataimat addig.
A Doktornéni nagyon kedves volt,gondosan kikérdezett,megnézte a különféle orvosi papírjainkat,meghallgatta a Nórikát.
A problémát az okozza,-és egyben magyarázat is a gyors javulásokra- hogy nagyobb a csecsemőmirigye,mint az átlag.Ez önmagában még nem gond,gyakran előfordul hogy kisebb,vagy nagyobb,főleg gyerekeknél.Az viszont már gond,hogy mivel ez a szerv a mellüregben található,megnagyobbodott méretével nyomja a tüdőt,a hörgőket és mivel azok is lehetnek fejletlenebbek,fulladást okoz.
Más teendőnk nincs szerencsére,mint a tünetek kezelése.A sprék elvileg korlátlan mennyiségben (akár 20 percenként is) és ideig adhatók.Most még jó egy hétig nem csökkentjük az adagokat,akkor kell visszamennünk a Dokibácsinkhoz,aztán,ha így halad a javulás,mint eddig,lassacskán csökkentjük,majd elhagyjuk a gyógyszereket és amíg ki nem növi a Nóca,addig alkalomszerűen is használhatjuk majd.A tüdőgyulinkat tényleg vírus okozta,nem tudott rendesen kikeveredni a hörghurutokból,ez lett a szövődmény.
Ma kiváltottunk egy "optichamber" nevű sprékiegészítőt,a tejfölösdoboz helyett.Sokkal hatékonyabb és "csak úgy" mondom:4500HUF...azannyáját!A Doktornéninél 6hét múlva lesz jelenésünk újra,azaz április elején,ha addig nem lesz semmi gond.Szerinte nem lesz!
Egyébiránt a tegnapi már a 2. éjszaka volt a láz óta,amikoris teljes nyugalomban,köhögés és hörgés nélkül úgy aludt reggelig a Nóri,hogy még inni se kért!!!Ez nagyon bíztató jel!
Természetesen sétálni is mehetünk,amilyen sokat csak lehet.Mondjuk mi eddig is elég sokat voltunk kinn,2-2órát délelőtt és délután is,hacsak nem volt lázas,vagy köd vagy szakadó eső-hó.Már nagyon hiányoznak a Kingáék,pedig kb.5napja nem sétáltunk "csak" együtt.Ja,és nem fertőzünk,jöhettek nyugodtan olvasni,állatot etetni!!!
Nagyon-nagyon megkönnyebbültünk a hallottaktól és attól,hogy ilyen jól van ez a kis Drágaság!
Azt tegnap elfelejtettem megírni,hogy egyre gyakrabban vesszük észre,hogy a Nórika utánoz minket!Mármint hasonló hangokat próbál kiadni,mint amit hall,apontán,beszélgetés közben.Édes nagyon!

1 megjegyzés:

Pont.én írta...

Ezek jó hírek!
Az nagyon aranyos lehet, ahogy utánozni próbál. Imádom, amikor nézi a számat és némán tátogva próbálja ugyanúgy formálni.
CsengeAnya