2008. április 15., kedd

Nórika és a járás 1.

Ez elvileg egy sorozat lesz,amit az evéssel kapcsolatban is meg szeretnék csinálni,magyarán leírni,ha bármelyik témában változás áll be,mert nem szeretnénk elfelejteni ezeket a fontos lépcsőfokokat!

Tehát Nórika kb. 1,5 hónapja döntött úgy,hogy kipróbálja a lábait.Eleinte kezünket fogva,teljesen előredőlve,témának nekifeszülve haladtunk előre.Aztán kb. 3hete már szépen egyenesen jár,lépcsőzik felfelé,pihenés nélkül,persze nem váltott lábbal.Körbejárja kapaszkodva a járókát,ha séta közben megállok Vele,mert mondjuk ajtóhoz értünk,elengedi önként mindkét kezemet és a falhoz támaszkodva várja,míg kinyitom.Tegnap séta közben folyton elengedte a Gábor kezét és csak az én kezemet fogva próbálkozott és tett is jó pár lépést.Ja,és a járókában állva gyakran le-leguggol,leülést gyakorolja.
Néha már mindkét kezével elengedi a kapaszkodót,ami addig a biztonságot nyújtotta és egyedül,ügyesen egyensúlyozva ácsorog úgy 1 percig.
Amúgy akkor kezdett el egy kézzel sétálni,mikor a Gábor a másik kezébe adta a Zsirit és akkor azt nagy boldogan hozta,amúgy megtorpant,ha elengedte valamelyikünk.
Ha mindketten ott vagyunk,úgy sétálunk Vele,mint a "nagyok",és így nagyon kényelmes,nem kell akkorát hajolni és Nórimóri felettébbmód boldogan nézeget fel ránk hol jobbra,hol balra.
Ma délelőtt a lépcsőházban szinte végig úgy jött már fel,hogy csak az egyik kezecskéjét fogtam!!!!!!Annyira jó érzés volt!
Ami a gond mostanában,ha más babák odajönnek hozzánk közel.Ilyenkor a Nóri elsírja magát,nem szereti,ha túlságosan az arcába másznak.Mondjuk ez már inkább a szocializációhoz tartozik,de összefügg a járkálással,mert csak ilyenkor jelentkezik.Általában fel szoktuk venni,mi sem örülnénk,ha idegenek senderednének hirtelen elénk és mindenáron puszilgatni,meg simogatni akarnának!
Ez a szeparációs félelem?

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hajrá lábacskák!!!!!:)anya mostmár szaladhat utánad:)
Én sem szeretem ha az arcomba másznak. Nem igaz Nórika?:)Na de ilyet.....

SKata írta...

Ildikó,már látjuk előre a "sorsunkat":)))))!
Én is meg tudom Őt érteni,azért is veszem fel,ha sír!

Pont.én írta...

Jópár kilómétert az új cipellőben! Csak anyáék gyözzék.
Ez nem szeparációs szorongás. Hisz nem azért jelentkezik, mert egyedül marad idegenekkel... Inkább a mozgás-szabadság korlátozásának érzi vagy az intim-szféra megsértésének! De majd szocialiyálódik!

SKata írta...

Csilla,igazad van:)))!Köszi!!!!Majd még kérdezhetek,ha van vmi:)?