2008. április 29., kedd

Olyan jó,

hogy a Nórika már sokkal jobban van!Egyre kevesebbet hörög,egyre kevesebbet köhög!Éjjel alszik,nappal jókat játszik.Fokozatosan engedjük sétálgatni,mert közben sokszor köhögött,de már kevesebbet tör rá a köhécselés.
Ma délelőtt a Gáborral voltak kettesben,mert két vizsgám is volt.Egyik,a gyógyszertan, elég kétesélyes lett.Olyan dolgokat tanultunk (volna) a félév során,3konzultáción,amit az orvosin két évig tanulnak a jelöltek.A Tan se érti,miért is kell ez nekünk tulajdonképpen,hiszen ezzel a végzettséggel akár a csecsemőosztályon,akár a bölcsiben gyógyszert semmiképp se adhatunk!Szalicilátok,antihisztaminok,bétablokkolók meg szteroidok...mindenkinek kínai az egész anyag.Teszt volt,remélhetőleg a kettes erejéig csak működött a józan paraszti ész,illetve a "vaktyúk is talál szemet" című nagy össznépi játék.Ha mégse,az nagy sz.vás lesz,mert javítani csak szóban lehet,a semmiről meg elég nehéz lenne egy gyermekgyógyásszal érdemben elbeszélgetni...
A másik a fejlődéslélektan.Az első zh.-m jó nagy egyes lett,tekintve,hogy azon a héten jöttünk haza a kórházból a Nócással és én is elég beteg voltam,de javíthattam.Vállaltam egy kiselőadást is,hogy adjak az átlagomnak.A második dogám 5-ös,a mostani meg talán asszem 4/5,meg a házidoga 3/4 és akkor így kaptam nagy kegyesen egy négyest.Erről is le van a gond.Vicces volt,mert kaptunk ma 3 kérdést,ami max. fél óra volt,aztán szóltam,hogy javítanom kéne,gondoltam,kapok egy kérdést,erre még hármat diktált a Tan.Egyik ezek közül "csak" egy egész sűrűn írt A/4-es oldal lett....a végére már összecsaptam az egészet,elegem volt rendesen.A többiek már mind leléptek,én meg akkor kezdtem csak belejönni.Jó,hogy túl vagyok rajta!
Nórika nagyon aranyos,úgy kavar a szobában,mint a fagyigép,most már aztán tényleg nagyon kell Rá figyelnünk!
Egyik nap már megreggeliztünk és gyorsan elmostam az edényeket,Ő meg nekiállt "ordítozni" az etetőszékben,menjünk már befelé.Rászóltam,hogy úgy ordít,mint egy kisoroszlán,vááááááá!Erre Ő nagyon aranyos arcot vágott és olyan hangokat kezdett hallatni,mint Simba az Oroszlánkirályban,mikor rá akar ijeszteni valami pocokra,vagy mire.Őt is kiröhögték a többiek,és én is a Nórit!Azóta,ha mondjuk Neki, "kisoroszlán",már adja is azt az édes hangot.Meg kell zabálni!



6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örülünk,hogy Nórika jobban van,

de aranyos lehet,mint kisoroszlán.
Hát hallod tényleg durva,hogy miket nem kell tanulnod,de azért az jó,hogy túl vagy rajta,ez a lényeg:)

Névtelen írta...

Valamit elbénáztam,de azt írja ki,hogy nincs megjegyzés:(

szóval akkor újra írom,megpróbálom...(ha kétszer menne el,megtennéd,hogy kitörlöd az egyiket? köszi)

Nagyon örülünk,hogy Nórika jobban van,és már nem hörög annyira,csak így tovább és nemsoká tűnetmentes lesz.
Édes lehet,mint kisoroszlán.

Ez tényleg durva amiket tanulnotok kell hallod,de az a lényeg,hogy ügyesen megoldottad és végre túl vagy rajta.

szép estét nektek:Ildikó

Pont.én írta...

Nóri is kisoroszlán??? Én is az vagyok, igaz én többnyire Bömbi névvel illetett kisoroszlán vagyok, és persz én oroszlán jegyben is születtem.
Örülök, hogy jobban vagy!
Buksi-simi
Csenge

SKata írta...

Ildikó!nem töröltem ki,mert olyan kedveseket írtál:))))))!Amúgy eltelik kis idő,mire kiírja,hogy van megjegyzés:)!

SKata írta...

Csengebaba,akkor Nórikával valóságos lelki társak vagytok:)))!Csak Ő kos,de ez ugye nem zavar senkit:)))?!

Ewus írta...

Örülünk, hogy a "kisoroszlán" jobban van:)
Neked gratu a sikeres vizsgákhoz, a kétesélyeshez, meg drukkolunk:)