2009. március 5., csütörtök

További élménybeszámoló :-)

Anyukám tegnap hazajöhetett!!!!!!!!!!
Mondjuk az már mellékes,hogy délre ígérték a zárójelentést,aztán végül fél5-kor értek haza.Kb. 1órás az út.Nademindegyis,lényeg a lényeg,hogy végre itthon van Mindenki!Elég jól van,csak még gyenge és fájdogál a dereka.Ellátták mindenféle tornás tanáccsal és 6hét múlva kontroll.
Kis érdekes adalék:Nővérkék itt is szeretik a "kényeztetést",ha értitek,mire gondolok.Csak itt nem kávé-banán-csoki stb. csomagra kell gondolni,hanem "elég" egy kis zsebbe csúsztatható.Így már mindjárt beengedik a látogatóidat,meg ellátnak mindenfélével,ami amúgy alanyi jogon jár!Egy messziről jött beteg kicsit későn kapcsolt,ki is zavarták a gyerekeit,de megoldották,mert Anya,meg a szobatársak adtak Neki cipőt,kabátot és lement az udvarra(!) a Családjához...No comment!Az igazsághoz hozzátartozik,hogy nincs látogatás,de ha ugye az egyiknek megengedik...ááááááááááááá.
Nagyon örült Nekik a Nónni,már régen találkoztak.Papa mindjárt vitte a narancsot,meg a Puki-Kukit,Borimamival meg játszottak az ágyon.Vittünk Neki tulipánt és képeket,persze a Nónni nem engedte senkinek,hogy megnézze a kis albumot,rögtön fontos néznivalója támadt,ha megpillantotta valaki kezében.
A héten továbbra is járunk bölcsibe,Nórika kezdi nyitogatni a szárnyait,bár ahol nagyobb tömegben gyűlnek össze a gyerekek,Őt ott nem találod meg,akkor oldódik fel igazán,mikor délután már csak 4-5 társ van.Amúgy szemmel láthatóan jól érzi Magát,állandóan babázik,de rajzol,hintalovazik is.Azért a sütőtökpüré Nála is kiverte a biztosítékot,meg az uzsonna sárgarépás-vajas kenyér is,így megtapasztalhattam,hogy a Kislányunk "életben" marad a reggelivel is,sőt! játszik,alszik is:-)))).Tegnap viszont májgombóc leves és tejberizs volt a menü,gondolhatjátok,senki nem maradt éhen:-))).
Jól alakul az alvás is,kezdi megszokni a sok alvótársat,tegnap teljes 2órát szundikált,én meg ott dolgoztam Mellette,nagyon jó volt!
Szépen belejöttem a dokumentációba meg mindenbe,rengeteget segít az új Kolléganőm,az Ági,tudjátok,aki a Gondozónőm volt kiskoromban.Azóta semmi sem változott,ugyanazok az elvek érvényesülnek,mint régen,csak a beszoktatás gyermekközelibb.
Nónna szókincse folyton bővül és időnként jól meglep minket.Tegnap,mikor felébredt,kérdeztem,hogy "Kicseréljük a pelusodat?Van benne valami?" Erre Ő azt felelte:"Nincs!"Össze-vissza pusziltam,ezt még sosem mondta,tehát rájött összefüggésekre Magától a Szépséges Kicsi Drágám!!!
Kedden végre elmentem kóruspróbára,illetve felszálltunk a buszra az Ágikabarátnőmml,aztán annyi megbeszélnivalónk volt,hogy inkább leszálltunk és beültünk a régi törzshelyünkre csacsogni.Sikerült pótolnunk mindent,ne aggódjatok:-)),ráadásul időben itthon voltam!
Közben a Nónni meg a Gábor benézett Ágimamiékhoz,puszi Nekik innen is,már ezer éve nem találkoztunk!!!
Gábor elment a Dokibácsinkhoz,hogy elhozza a Convulex receptünket.Ez is jó sztori!Hazaérkezésünk után rögtön átvitte a zárójelentést a Dokinak.Múlt héten átszaladt,hogy írasson gyógyszert,erre azt mondja a Dok,hogy amint megkapja a zárót,már adja is.Kérdezte a Gábor,hogy azt,amit már 2hete átvitt?Ja,bocsi,kedden jöjjön át megint,addigra feldolgozzák.Tegnap ugye újabb kör,hát,kb. az irattárban kellett kotorni utána.Végül csak sikerült bevinni a gépbe az adatokat.Ráadásul olyan szerencsénk van,hogy a kb. 1 havi adag (20napra elég) 300HUF csak!!!!!Szóval hordjuk magunkkal a bölcsibe,otthagyni nem merem,nehogy baj legyen belőle,így is magasan tartom,táskámba elzárva!
Egyébként elhatároztam,hogy többet nem megyek kóruspróbára!Már nem okoz örömet,fáraszt és nem akarom azt az időt a Családomtól elvenni!Akivel szeretnék találkozni a Társaságból,azzal így is tudok.Nagyon megkönnyebbültem,mikor meghoztam a döntést,csak a Karnaggyal kell még közölnöm,meg a kottákat leadni és kész.Énekelek eleget a bölcsiben:-)...
Szombaton,ha minden igaz,megyünk Nónnival fodrászhoz.Illetve én biztosan megyek,de hogy Ő mit fog szólni...



glitter-graphics.com

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örülök,hogy jobban van anyukád! A növérek minden korházban ilyenek sajna... TAPASZTALAT !!